KAYAK | Αυξήσεις από 30% έως 50% στις πτήσεις για Αθήνα την Άνοιξη του 2023 – Πώς θα ταξιδέψουν οι Γερμανοί

26 Jan 2023, 15:58 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

KAYAK | Αυξήσεις από 30% έως 50% στις πτήσεις για Αθήνα την Άνοιξη του 2023 – Πώς θα ταξιδέψουν οι Γερμανοί

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αυξήσεις από 30% έως 50% σε σύγκριση με το 2022 αναμένονται στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων προς μεγάλες μητροπόλεις της Ευρώπης, όπως η Αθήνα, η Ρώμη, το Δουβλίνο, το Εδιμβούργο, η Μαδρίτη, η Βουδαπέστη και η Πράγα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζονται στο τρέχον Season Preview της εταιρίας αναζήτησης ξενοδοχείων και πτήσεων, KAYAK, που αφορά τα Ανοιξιάτικα ταξίδια.

Η έρευνα της KAYAK δείχνει ότι οι Γερμανοί σχεδιάζουν μακρινά αλλά και κοντινά ταξίδια, εντός Ευρώπης, για την επερχόμενη Άνοιξη.  Το Μάρτιο, τον Απρίλιο και το Μάιο, οι αναζητήσεις για πτήσεις εντός Ευρώπης παρουσιάζουν αύξηση 85% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Οι εβδομάδες στα τέλη του Μαρτίου είναι ιδανικές ως χρονική περίοδο ταξιδιού η οποία εγγυάται φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, με μέσο όρο στα 162 ευρώ. Κατά τις δύο εβδομάδες του Πάσχα (από 3 έως 16 Απριλίου), ωστόσο, οι τιμές ανεβαίνουν έως και 35% στις πτήσεις στην Ευρώπη. Για την περίοδο από τις 17 Απριλίου έως τις 7 Μαΐου εμφανίζονται και πάλι χαμηλές τιμές, κατά μέσο όρο στα 170 ευρώ. Στα τέλη Μαΐου οι τιμές ανεβαίνουν ελαφρώς, στα 226 ευρώ, κατά μέσο όρο. Η Τρίτη αποτελεί την ημέρα για ταξίδια στην Ευρώπη την Άνοιξη, με τα οικονομικότερα αεροπορικά εισιτήρια.

Οι περισσότερες αναζητήσεις των Γερμανών για Ανοιξιάτικα ταξίδια αφορούν τη Ν. Υόρκη, την Πάλμα ντε Μαγιόρκα, τη Μπανγκόκ, την Κωνσταντινούπολη και το Μαϊάμι, ενώ δημοφιλείς είναι και οι αναζητήσεις για Ντουμπάι, Παρίσι, Κανκούν, Λισαβόνα και Βοστώνη.

Όσον αφορά τη διαμονή, ιδιαίτερα στις κατηγορίες ξενοδοχείων δύο και πέντε αστέρων, οι τιμές στην Ευρώπη παρουσιάζουν αύξηση 17% και 26% αντίστοιχα. Στα τριάστερα και τεράστερα ξενοδοχεία η αύξηση κυμαίνεται κατά μέσο όρο στο +13%.

Ωστόσο, σε προορισμούς εκτός Ευρώπης, οι τιμές είναι ελαφρώς χαμηλότερες από πέρυσι, κατά περίπου 4% στα τετράστερα και ακόμη και 18% στα πεντάστερα ξενοδοχεία.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα