Φαινόμενο Ross-Geller στα ξενοδοχεία: Οι Αμερικανοί οι πιο «κλεπτομανείς» επισκέπτες – Ποια αντικείμενα αφαιρούν

16 Aug 2022, 11:13 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Φαινόμενο Ross-Geller στα ξενοδοχεία: Οι Αμερικανοί οι πιο «κλεπτομανείς» επισκέπτες – Ποια αντικείμενα αφαιρούν

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Tα δύο τρίτα των επισκεπτών «κλέβουν» από τα δωμάτια ξενοδοχείων αντικείμενα τα οποία δεν επιτρέπεται να πάρουν μαζί τους, όπως πιάτα ή μπαταρίες από το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, με τους Αμερικανούς να τείνουν να είναι πιο «κλεπτομανείς» από τις υπόλοιπες εθνικότητες.

Το φαινόμενο, σύμφωνα με τη μηχανή αναζήτησης πτήσεων SWOODOO η οποία παρουσιάζει την έρευνα, ονομάζεται Ross-Geller, και παραπέμπει σε επεισόδιο της ένατης σεζόν της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Τα φιλαράκια», όπου οι βασικοί ηθοποιοί Ross και Chandler χρησιμοποιούν όλα τα αντικείμενα που βρίσκονται στο δωμάτιο του ξενοδοχείου (από την οδοντόκρεμα και τη φρουτιέρα μέχρι τις μπαταρίες από το τηλεκοντρόλ).

Στο πλαίσιο της διεθνούς έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε εννέα χώρες, η SWOODOO διερεύνησε τι αφαιρούν οι ταξιδιώτες από το ξενοδοχείο. Το 66% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχουν «κλέψει» κάποιο αντικείμενο από το δωμάτιο.

Ειδικότερα, το 43% έχει αφαιρέσει σαμπουάν/κοντίσιονερ, το 18% σετ υγιεινής, το 17% κάψουλα καφέ ή τσάι, το 15% παντόφλες, το 13% πετσέτες, το 7% μπουρνούζι, το 6% γυαλιά, το 5% κρεμάστρες, το 4% σκεύη, το 4% είδη διακόσμησης και το 3% μπαταρίες από το τηλεκοντρόλ.

Μόλις το ένα τέταρτο των Αμερικανών δήλωσε ότι δεν έχει αφαιρέσει τίποτα από το δωμάτιο του ξενοδοχείου, με τα αντίστοιχα ποσοστά για τους Γερμανούς να φτάνουν το 44% και τους Αυστριακούς το 38%.

Το σαμπουάν/ κοντίσιονερ φαίνεται να είναι το αντικείμενο που παίρνουν από τα ξενοδοχεία πιο συχνά οι Αυστραλοί και οι Αμερικανοί (53%) ενώ οι Αυστριακοί έχουν... αδυναμία στα σετ υγιεινής  (32%).

Η έρευνα διενεργήθηκε στις 10-16 Μαϊου 2022 από την CINT σε δείγμα 10.000 ανθρώπων από 18 έως 65 ετών, από το Ην. Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ελβετία, τη Δανία, την Αυστρία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα