6 στους 10 Έλληνες δεν μπορούν να αποχωριστούν το κινητό στις διακοπές

04 Aug 2022, 13:20 | ΤΑΣΕΙΣ

TornosNews.gr

6 στους 10 Έλληνες δεν μπορούν να αποχωριστούν το κινητό στις διακοπές

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε αναπόσπαστο “αξεσουάρ” των διακοπών εξελίσσεται για τους Έλληνες η τεχνολογία, με 6 στους 10 πολίτες να απαντούν ότι δεν μπορούν να αποχωριστούν το κινητό τους στη διάρκεια των διακοπών.

Οι πολίτες δηλώνουν ότι κάθε άλλο παρά τους ενοχλεί η χρήση της τεχνολογίας στη διάρκεια των διακοπών, απαντώντας, αντίθετα, ότι το κινητό και το tablet βελτιώνουν την εμπειρία του ταξιδιού, καθώς τους κρατούν σε επαφή με τους φίλους και με τα κοινωνικά δίκτυα.

Αποκαλυπτική για το πώς λειτουργούν οι Έλληνες με την τεχνολογία στις διακοπές τους είναι έρευνα της YouGov σε 25 χώρες και στις 5 Ηπείρους. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, οι Έλληνες σε ποσοστό 59% απαντούν ότι δεν μπορούν να αποχωριστούν το κινητό στις διακοπές τους.

Ένα ποσοστό 25% απαντά πως ούτε συμφωνεί, ούτε διαφωνεί με αυτήν την άποψη. Υπάρχει βέβαια και ένα – σχετικά - υψηλό ποσοστό της τάξης του 13%, το οποίο διαφωνεί ριζικά με αυτήν την άποψη.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι πολίτες στην Ελλάδα σε ποσοστό 79% συμφωνούν πολύ με την άποψη ότι ένα τηλέφωνο ή ένα tablet μπορεί να βελτιώσει την ταξιδιωτική εμπειρία. Στο μεταξύ, ένα ποσοστό 17% δηλώνει ότι ούτε συμφωνεί, ούτε διαφωνεί με την παραπάνω άποψη, ενώ μόλις ένα 4% απαντά κάθετα ότι διαφωνεί με αυτήν τη στάση.

Διακοπές με κινητό και tablet 

“Έχοντας το τηλέφωνο/tablet μαζί μου, νιώθω ότι δεν θα χάσω τίποτα όσο λείπω” απαντά το 62% των πολιτών στην Ελλάδα. Επίσης, περίπου το 1/3 των Ελλήνων δηλώνει πως ούτε συμφωνεί, ούτε και διαφωνεί με την άποψη αυτή, ενώ μόλις ένα ποσοστό 10% εκφράζει απερίφραστα τη διαφωνία του με αυτήν τη θέση.

Στο μεταξύ, το 62% των πολιτών στην Ελλάδα δηλώνει ότι τους αρέσει να έχουν επαφή με τους ανθρώπους τους, όταν λείπουν διακοπές, επιθυμία την οποία εξυπηρετεί η τεχνολογία.

Μόνο μια μικρή αναλογία Ελλήνων, το 19%, απαντά ότι η τεχνολογία, τους εμποδίζει να απολαύσουν τις διακοπές τους, ενώ το 32% δεν έχει ούτε θετική, ούτε αρνητική άποψη για το θέμα αυτό. Μάλιστα, σχεδόν οι μισοί Έλληνες (το 48%) απαντούν ότι διαφωνούν από πολύ έως αρκετά με την άποψη ότι η τεχνολογία είναι κάτι που τους εμποδίζει να απολαύσουν τις διακοπές τους.

Μετά την πανδημία 

Μετά από δύο καλοκαίρια πανδημίας κι ενώ δεν υπάρχουν πλέον περιοριστικά μέτρα, η έρευνα της YouGov δείχνει ότι ακόμα η πλειονότητα των Ελλήνων προτιμά να κάνει διακοπές εσωτερικά, παρά σε κάποια χώρα του εξωτερικού.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι εννιά στους δέκα Έλληνες φέτος θα πάνε διακοπές, κυρίως στην Ελλάδα. Παραθαλάσσιες διακοπές είναι οι πιο δημοφιλείς, ενώ βασικό κριτήριο για την επιλογή ενός προορισμού είναι η σχέση κόστους - ποιότητας και οι οικονομικές τιμές, ενώ ουσιαστικής σημασίας είναι η παρέα, οι φίλοι και η οικογένεια.

Πηγή: ΣΕΠΕ

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα