Οι σύγχρονοι Γερμανοί επιλέγουν διακοπές με ηθικά κριτήρια – Ποιους προορισμούς αποφεύγουν

02 Aug 2022, 13:08 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Οι σύγχρονοι Γερμανοί επιλέγουν διακοπές με ηθικά κριτήρια – Ποιους προορισμούς αποφεύγουν

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τις ηθικές διαστάσεις ως βασικό παράγοντα επιλογής προορισμού διακοπών από τους Γερμανούς ταξιδιώτες αναδεικνύει νέα έρευνα της HolidayCheck.

Προκειμένου να νιώσουν ότι κάνουν σοβαρές αποφάσεις διακοπών, οι Γερμανοί στην πλειονότητά τους επιθυμούν να ενημερώνονται πλήρως για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τοπικός πληθυσμός, ενώ σχεδόν ένας στους δύο πιστεύει ότι ο τουρισμός μπορεί να συμβάλλει σε κοινωνικές αλλαγές σε μια χώρα.

Πρώτος παράγοντας επιλογής διακοπών παραμένει η τιμή. Η HolidayCheck ζήτησε από τους Γερμανούς να διατυπώσουν το πιο σημαντικό κριτήριο λήψης απόφασης για διακοπές και η τιμή παίζει το σημαντικότερο ρόλο στην επιλογή προορισμού. Το 20% εξ όσων συμμετείχαν στην έρευνα επιθυμούν να γνωρίζουν το συνολικό κόστος του ταξιδιού τους, το 12% τις πιθανές δραστηριότητες αναψυχής σε αυτόν και το 11% πληροφορίες σχετικά με τη διαμονή.

Παράγοντες όπως η εγκληματικότητα, η εσωτερική κατάσταση ασφαλειας, η χώρα και οι άνθρωποί της, παίζουν δευτερεύοντα ρόλο (6%).

Η ηθική διάσταση των διακοπών και η ασφάλεια αναδύονται ως σημαντικότεροι σε σχέση με το παρελθόν παράγοντες επιλογής διακοπών, με τις κρίσεις στην εσωτερική πολιτική ασφάλεια να παίζουν το σημαντικότερο ρόλο στις ταξιδιωτικές αποφάσεις του 73% των Γερμανών.

Ακολουθεί το έγκλημα ως κριτήριο αποκλεισμού ενός προορισμού, όμως ο περιορισμός της ελευθερίας έκφρασης (70%) ή οι συστηματικές διακρίσεις κατά των γυναικών (62%) είναι επίσης σημαντικοί παράγοντες.

Πάνω από τους μισούς αξιολόγησαν την επιρροή των ακόλουθων κριτηρίων ως ισχυρή ή πολύ ισχυρή στις ταξιδιωτικές τους αποφάσεις: μη δημοκρατικές μορφές διακυβέρνησης, διακρίσεις σε βάρος των μειονοτήτων, άδικες συνθήκες εργασίας στον τουρισμό και περιορισμοί στην ελευθερία του Τύπου. Πάνω από το 30% επηρεάζεται από πιθανούς περιορισμούς στην κοινότητα των LGBTQI+.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα