TUI: Οι Βρετανοί επιθυμούν περισσότερο ήλιο, διακοπές και ύπνο - Τα 30 πράγματα που τους λείπουν περισσότερο

12 Jan 2022, 13:45 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

TUI: Οι Βρετανοί επιθυμούν περισσότερο ήλιο, διακοπές και ύπνο - Τα 30 πράγματα που τους λείπουν περισσότερο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μετά την πανδημία οι Βρετανοί έχουν αναπτύξει μια νοοτροπία σύμφωνα με την οποία τίποτα δεν είναι ποτέ αρκετό για αυτούς, με μοναδική λύση τις διακοπές, όπως αποκαλύπτει νεότερη έρευνα της TUI Ην. Βασιλείου με στόχο να εντοπίσει τα 30 πράγματα που δεν είναι αρκετά για τους Βρετανούς.

Η νοοτροπία αυτή κάνει τους Βρετανούς να νιώθουν στενοχωρημένοι (24%) και κουρασμένοι (23%), μια κατάσταση η οποία είναι γνωστή ως ανεπάρκεια Βιταμίνης Η (Holidays), δηλαδή της βιταμίνης των διακοπών.

Πάνω από το ένα τρίτο των Βρετανών (35%) παραδέχονται ότι δεν απολαμβάνουν αρκετή ηλιοφάνεια, ύπνο (29%) και χρόνο για τον εαυτό τους (19%).

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη σε πάνω από 2.000 Βρετανούς, αποκάλυψε ότι η σωματική άσκηση και η διασκέδαση βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τα 30 πράγματα που δεν είναι αρκετά για τους Βρετανούς, ενώ ακολουθούν οι διακοπές (33%) και το γέλιο (19%).

Ο χώρος εργασίας είναι επίσης ένα «καυτό» θέμα για τους Βρετανούς, με το 15% να επιθυμεί περισσότερη άδεια από την εργασία και το 11% περισσότερο έπαινο.

Αντί για χρήματα, το 69% των Βρετανών ομολογούν ότι οι διακοπές τους προσφέρουν περισσότερα στοιχεία από αυτά που χρειάζονται κάνοντας διακοπές. Το 28% παραδέχεται ότι οι διακοπές εμπλουτίζουν τη ζωή τους και νιώθουν ότι η συχνότητα των διακοπών μια φορά το χρόνο δεν τους είναι αρκετή (67%).

Ως αποτέλεσμα της πανδημίας, το 39% θα εξετάσει το ενδεχόμενο να παρατείνει τις διακοπές του, ενώ σχεδόν οι μισοί (46%) εξετάζουν να ταξιδέψουν σε πιο απομακρυσμένους ή πιο εξωτικούς προορισμούς διακοπών ή να κάνουν κράτηση για ένα μεγαλύτερο ταξίδι. Ωστόσο, σχεδόν τα τέσσερα δέκατα των ερωτηθέντων (39%) δεν είχαν την ευκαιρία να αποδράσουν με διακοπές εδώ και χρόνια.

Τα 30 πράγματα που δεν είναι ποτέ αρκετά για τους Βρετανούς...

    Λιακάδα

    Διακοπές

    Ύπνος

    Άσκηση

    Χρήματα

    Έξοδος με φίλους

    Αγκαλιές

    Διασκέδαση

    Καθαρός αέρας

    Γέλιο

    Ευτυχία

    Χρόνος με τον εαυτό μου

    Χαλάρωση

    Ώρες μέσα στην ημέρα

    Χουζούρεμα

    Καλή τύχη

    Φρούτα/λαχανικά

    Νυχτερινές έξοδοι

    Αυτοπεποίθηση

    Αγάπη

    Οικογενειακές στιγμές

    Ρεπό

    Χρόνος μακριά από την οθόνη

    Ελευθερία

    Βιταμίνη C

    Νερό

    Ένα μεγαλύτερο σπίτι

    Ενσυνειδητότητα

    Πολιτισμός

    Έπαινος

Τα αποτελέσματα δείχνουν επίσης ότι οι μεσήλικες Βρετανοί (ηλικίας 45 - 54 ετών) αισθάνονται ότι χρειάζονται περισσότερες διακοπές, οι οποίες βρίσκονται πρώτες στη λίστα των κορυφαίων 30 πραγμάτων σε ανεπάρκεια, αλλά για τους Βρετανούς ηλικίας 25-34 οι διακοπές είναι στην πέμπτη θέση.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα