Αμερικανικός τουρισμός: Ανεβαίνει η εμπιστοσύνη στα ταξίδια διακοπών – Οι κυριότερες ανησυχίες τους

21 Oct 2021, 13:16 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Αμερικανικός τουρισμός: Ανεβαίνει η εμπιστοσύνη στα ταξίδια διακοπών – Οι κυριότερες ανησυχίες τους

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Aυξημένη εμπιστοσύνη των Αμερικανών στα ταξίδια στο παρόν και στο μέλλον, καταγράφει η πιο πρόσφατη μελέτη της Longwoods, με τη στήριξη της Miles Partnership.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις 13 Οκτωβρίου του 2021 σε τυχαίο δείγμα 1.000 Αμερικανών καταναλωτών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, μόλις το 27% των ταξιδιωτών ανέφεραν ότι η πανηδμία θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τα ταξίδια τους το επόμενο εξάμηνο, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 36% που είχε καταγραφεί στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Το ποσοστό εκείνων που άλλαξαν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια λόγω της πανδημίας περιορίστηκε από 59% πριν δύο μήνες, σε 48% στην πιο πρόσφατη έρευνα.

Παρά τη βελτίωση της ταξιδιωτικής διάθεσης των Αμερικανών, οι προσθέσεις τους για τις ερχόμενες διακοπές παραμένουν μικτές. Τα δύο τρίτα των Αμερικανών ταξιδιωτών είναι πλήρως ή μερικώς εμβολιασμένοι. Ωστόσο, διχάζονται σε ίσα ποσοστά όσον αφορά τα ταξίδια διακοπών, με τους μισούς να μην διστάζουν να ταξιδέψουν την ερχόμενη σεζόν διακοπών και τους υπόλοιπους μισούς να διστάζουν.

Παράλληλα, από το ένα τρίτο των μη εμβολιασμένων Αμερικανών, τα δύο τρίτα δεν διστάζουν να ταξιδέψουν για διακοπές, ενώ το ένα τρίτο διστάζει.

Oι παράγοντες που επηρεάζουν περισσότερο τις αποφάσεις των Αμερικανών όσον αφορά τα ταξίδια το ερχόμενη εξάμηνο είναι οι ανησυχίες για την προσωπική οικονομική τους κατάταση (επηρεάζει πάρα πολύ και πολύ το 49%), το κόστος μεταφοράς (49%) και η επιδημιολογική κατάσταση (47%).

Οι πιο πρόσφατοι αριθμοί της έρευνας ταξιδιωτών στις ΗΠΑ είναι ενθαρρυντικοί. Όπως είδαμε καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας, οι προθέσεις των ταξιδιωτών τείνουν να ευθυγραμμίζονται άμεσα με την επιδημιολογική κατάσταση του ιού σε όλη τη χώρα, όπως γίνεται αντιληπτή από τους καταναλωτές - όσο μεγαλύτερη πρόοδος σημειώνεται στη μάχη κατά του Covid -19, τόσο μεγαλύτερη είναι η ζήτηση που καταγράφεται για ταξίδια», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Longwoods International, Amir Eylon.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα