Επιστρέφει ο μαζικός τουρισμός (Γερμανών) στη Μαγιόρκα;

14 Jun 2021, 14:49 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Επιστρέφει ο μαζικός τουρισμός (Γερμανών) στη Μαγιόρκα;

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μετά από 25πλάσια αύξηση που κατέγραψε η Lufthansa από τον Απρίλιο μέχρι τις αρχές Ιουνίου του 2021 στις κρατήσεις των Γερμανών για αεροπορικά εισιτήρια για Μαγιόρκα, η αεροπορική εταιρία αποφάσισε να αξιοποιήσει στα δρομολόγια αυτά, από την Έσση και τη Βαυαρία, τα μεγαλύτερα αεροσκάφη της, τα οποία χρησιμοποιούνται παραδοσιακά σε πτήσεις μακρινών αποστάσεων.

Το πρώτο jumbo jet έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσει από τη Φρανκφούρτη με προορισμό τη Πάλμα ντε Μαγιόρκα στις 17 Ιουλίου, στις 10 το πρωί, ενώ ένα Boeing 747-8 θα χρησιμοποιηθεί τα τρία επόμενα Σάββατα. 

Το μεγαλύτερο αεροσκάφος του στόλου της Lufthansa έχει χωρητικότητα 364 επιβατών. Στις 31 Ιουλίου, ο όμιλος σχεδιάζει να φέρει το τελευταίο μοντέλο Airbus A350, 293 θέσεων, για να εκτελεί το δρομολόγιο από Μόναχο προς Μαγιόρκα. Στις πτήσεις προς Μαγιόρκα, έχει συμπεριληφθεί και ένα Airbus A321 200 θέσεων.

Στο 30% του 2019 οι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Ένωση της Γερμανικής Βιομηχανίας Αεροπορίας (BDL), από τον Ιούλιο, θα προσφέρονται συνδέσεις από τη Γερμανία με 217 προορισμούς σε 38 χώρες, αποκαθιστώντας το δίκτυο προορισμών με τα επίπεδα προ πανδημίας (2019: συνδέσεις με 226 ευρωπαϊκούς προορισμούς). Στους προορισμούς αυτούς περιλαμβάνονται 30 στην Ιταλία, 20 στην Ισπανία και 21 στην Τουρκία.

Ωστόσο, παρά τη χαλάρωση των μέτρων σε πολλές χώρες προορισμού και τη μεγαλύτερη προσφορά πτήσεων, η εφετινή χρονιά δεν παύει να είναι μια χρονιά πανδημίας. Ακόμη κι αν ο αριθμός των κρατήσεων αυξήθηκε σημαντικά, παραμένει πολύ κάτω από τα επίπεδα προηγούμενων ετών, όπως τονίζει ο πρόεδρος της Γερμανικής Ταξιδιωτικής Ένωσης DRV, Dirk Inger και διαμορφώνεται στο 30% των επιπέδων του 2019. Προέβλεψε δε ότι ο αριθμός κρατήσεων θα φτάσει στο 40% μέσα στο καλοκαίρι.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα