Έρευνα | Η ασφάλεια πιο σημαντικό κριτήριο από την τιμή στις διακοπές

19 Jan 2021, 11:33 | ΤΑΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Έρευνα | Η ασφάλεια πιο σημαντικό κριτήριο από την τιμή στις διακοπές

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι Βρετανοί ταξιδιώτες θεωρούν την ασφάλεια και την ποιότητα σημαντικότερο στοιχείο από τις προσφορές διακοπών, ενώ επιθυμούν να επισκεφθούν χώρες με θετικά ρεκόρ όσον αφορά την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και να έχουν τις καλύτερες πολιτικές ασφάλισης ιδιαίτερα όσον αφορά την κάλυψή τους για τον κορωνοϊό.

Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα έρευνας της AllClear Travel Insurance, η οποία επιδίωξε να αποκαλύψει τη στάση των καταναλωτών στα ταξίδια σε σημαντικές χρονικές περιόδους του 2020 προκειμένου να δώσει προβλέψεις για το πώς θα διαμορφωθεί η βιομηχανία το 2021.

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από την εταιρία MaruBlue τον Ιούνιο, το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2020 σε 2.000 ενήλικες στο Ην. Βασίλειο κάθε φορά, εντόπισε ότι η ζήτηση για καλοκαιρινές διακοπές ήταν υψηλή μετά το πρώτο lockdown με τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων να επιθυμούν ταξίδια στο εξωτερικό για τις διακοπές τους.

Ωστόσο, η ασφάλεια και όχι η τιμή ήταν η κύρια προτεραιότητα, με πάνω από 2 στους 5 (44%) να επιθυμούν να επισκεφθούν μια χώρα με καλά δεδομένα κορωνοϊού, ενώ το 36% δήλωσε ότι κορυφαίο μέλημά τους ήταν να έχουν τις καλύτερες πολιτικές ασφάλισης για την κάλυψή τους για τον κορωνοϊό.

Οι άνω των 55 ετών τείνουν να επιλέγουν προορισμό βάσει του ρεκόρ ασφάλειας που παρέχει για τον κορωνοϊό (56% έναντι 28% των κάτω των 34 ετών) και το 51% των άνω των 55 ετών επιθυμούν την καλύτερη ασφαλιστική κάλυψη (και όχι τη φθηνότερη) που θα τους καλύπτει πλήρως για ευρύ φάσμα κινδύνων που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

Οι Βρετανοί προτίθενται να δαπανήσουν 1.334 λίρες περισσότερα από τον συνηθισμένο προϋπολογισμό ταξιδίων ώστε να είναι ασφαλείς με το ποσό αυτό να ανεβαίνει στις 1.644 λίρες για όσους έχουν προβλήματα υγείας.

Το φθινόπωρο του 2020, όταν οι περιορισμοί στο Ην. Βασίλειο άρχισαν να αυστηροποιούνται, η έρευνα έδειχνε ότι ο αριθμός όσων αναζητούσαν κράτηση κοντινών διακοπών διπλασιάστηκε από 24% τον Ιούλιο σε 51% το Νοέμβριο, και η ζήτηση για μακρινά ταξίδια τριπλασιάστηκε, από 10% τον Ιούλιο σε 30% το Νοέμβριο.

Οι staycations είχαν αυξημένο μερίδιο στις προτιμήσεις τους, με το 17% να αναζητούν απόδραση σε βίλα ή ιδιωτικό σπίτι, έναντι μόλις 5% όσων επέλεγαν κρουαζιέρα.

Στα τέλη του 2020, με τις ανακοινώσεις για την κυκλοφορία εμβολίων, το 55% δήλωσε ότι ένιωθε άνετα να κάνει διακοπές και πάλι καθώς τα ταξίδια ήταν η κορυφαία προτεραιότητά τους για το 2021.

Παρά το γεγονός ότι το Ην. Βασίλειο όδευε σε δεύτερο εθνικό lockdown στα τέλη του 2020, η έρευνα αποκάλυψε ότι η Αυστραλία και η Ν. Ζηλανδία ήταν οι προορισμοί που θεωρούνταν από τους Βρετανούς ως ασφαλέστεροι για ταξίδια, παρότι δε μπορούσαν λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Επίσης, θεωρούν ότι οι διακοπές στη νότια και βόρεια Ευρώπη είναι ασφαλείς για ταξίδια μέσα στο ερχόμενο 12μηνο (56% για καθεμία), ένας στους 2 πιστεύει ότι η Καραϊβική είναι ασφαλής την ίδια χρονική περίοδο ενώ οι ΗΠΑ, η Ν. Αμερική και η νότια Ασία θεωρούνται μη ασφαλείς επιλογές για το ερχόμενο 12μηνο.

Οι παράγοντες που ήταν πιο σημαντικοί για όσους σκέφτονταν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό τους επόμενους μήνες, τον Ιούλιο του 2020, ήταν...

Επιλογή προορισμού βάσει την ασφάλειας που προσφέρει από τον κορωνοϊό | 44%

Ο κίνδυνος η χώρα να επιστρέψει σε lockdown | 42%

Η κοινωνική αποστασιοποίηση στις πτήσεις, να μην επιβιβαστούν σε γεμάτο αεροσκάφος | 39%

Η καλύτερη ασφαλιστική κάλυψη για τον κορωνοϊό | 36%

Η κατάσταση των υπηρεσιών υγείας στη χώρα διακοπών | 36%

Η προοπτική αναγκαστικής καραντίνας με την επιστροφή στην πατρίδα | 30%

Τα αεροδρόμια να είναι ασφαλή | 29%

Η αποφυγή της δημόσιας συγκοινωνίας | 27%

Καλές κριτικές πελατών στο διαδίκτυο όσον αφορά την ασφάλεια του θερέτρου | 26%

Η ακριβότερη και όχι η φθηνότερη ασφαλιστική κάλυψη | 21%

Το ιστορικό της χώρας όσον αφορά την εξειδίκευση στην πάθηση που έχουν | 20%

Η δυνατότητα οδήγησης προς τον προορισμό παρά πτήσης | 17%

Η εγγύτητα του ξενοδοχείου σε καλό νοσοκομείο | 14%

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα