Ιταλία, Ρωσία και Γαλλία οι χώρες με την ταχύτερη τουριστική ανάκαμψη – Στροφή σε μικρά ξενοδοχεία και rent a car

03 Sep 2020, 11:48 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Ιταλία, Ρωσία και Γαλλία οι χώρες με την ταχύτερη τουριστική ανάκαμψη – Στροφή σε μικρά ξενοδοχεία και rent a car

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στην Ιταλία, τη Ρωσία και τη Γαλλία καταγράφεται η ταχύτερη ανάκαμψη του τουρισμού, σύμφωνα με έρευνα της Mastercard βάσει αξιολόγησης των ταξιδιωτικών εξόδων στις χώρες G20.

Η έρευνα, έπειτα από ανάλυση εξόδων σε αερομεταφορές, καταλύματα και δραστηριότητες όπως η εστίαση, έδειξε οτι όσον αφορά την ταχύτητα ανάκαμψης του τουρισμού, στη λίστα χωρών ακολουθεί η Αυστρία και η Γερμανία.

Παρότι η Ιταλία έγινε το επίκεντρο της πανδημίας στην αρχή της χρονιάς, η ξεχωριστή κουλτούρα γαστρονομίας της και το εύρος του εσωτερικού τουρισμού συνέβαλλαν στην ταχύτερη ανάκαμψή της από άλλες αγορές όπως οι ΗΠΑ, η Βραζιλία και η Ινδία, όπως αναφέρει η έρευνα.

Η παγκόσμια οικονομία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης και νέες τάσεις, που αντικατοπτρίζονται στην ανάπτυξη των καταναλωτικών δαπανών. Όσον αφορά την καταναλωτική συμπεριφορά, αξιοσημείωτη είναι η στροφή στο τοπικό επίπεδο καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν ταξίδια στο εσωτερικό της χώρας τους και οι δαπάνες τους παραμένουν εκεί.

Κερδισμένα τα rent a car και τα μικρά ξενοδοχεία

Οι καταναλωτές προτιμούν επίσης τοπικά μέσα μεταφοράς στα ταξίδια τους. Το μερίδιο των εταιριών ενοικίασης αυτοκινήτων όσον αφορά το σύνολο των δαπανών για μεταφορές αυξήθηκε σε 17% το δεύτερο τρίμηνο του 2020 έναντι 9% την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Στη Γερμανία και την Ελβετία, τα ταξίδια χωρίς πτήση αποτέλεσαν τα τρία τέταρτα των ταξιδιωτικών δαπανών κατά την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.

Οι ταξιδιώτες προτιμούν όλο και περισσότερο διαμονή σε μικρά μπουτίκ ξενοδοχεία. Ο ρυθμός της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης των μικρών ξενοδοχείων υπερκέρασε των μεγάλων κατά τουλάχιστον 50%.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα