DRV/ Επαγγελματικά ταξίδια: Το 44% των Γερμανών ανησυχούν για την ασφάλειά τους στο εξωτερικό

28 Nov 2019, 13:24 | ΤΑΣΕΙΣ

TornosNews.gr

DRV/ Επαγγελματικά ταξίδια: Το 44% των Γερμανών ανησυχούν για την ασφάλειά τους στο εξωτερικό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Για την ασφάλειά τους ανησυχεί το 44% των Γερμανών ταξιδιωτών που πραγματοποιούν επαγγελματικά ταξίδια, σύμφωνα με έρευνα της ένωσης γερμανικών τουριστικών γραφείων, DRV.

Η έρευνα αποκαλύπτει οτι οι επαγγελματίες που ταξιδεύουν συχνότερα, οι κάτω των 40 ετών και οι γυναίκες εκφράζουν τη μεγαλύτερη ανησυχία περί ασφάλειας όταν βρίσκονται σε επαγγελματικό ταξίδι. Μόλις το 17% δεν εξέφρασε φόβο.

Την ώρα που αυξάνονται οι απειλές στο εξωτερικό, λόγω επιθέσεων, πολιτικής αστάθειας και συλλήψεων ξένων, μεγαλώνει και ο αριθμός των επαγγελματικών ταξιδίων στο εξωτερικό. Το 2018 καταγράφηκαν 15 εκατ. ταξίδια, παρουσιάζοντας αύξηση 5,6%, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία που διαθέτει η DRV.

Στα ταξίδια για ραντεβού πωλήσεων, εμπορικές εκθέσεις και ομιλίες, οι ταξιδιώτες ανησυχούν επίσης και για τη δημοσιογραφική κάλυψη πιθανών κινδύνων. Πάνω από μία στις 2 γυναίκες φοβούνται την τρομοκρατία και ανησυχούν για την ασφάλειά τους.

Ακόμη και όσοι ταξιδεύουν συχνά για επαγγελματικούς λόγους δηλώνουν ότι δεν εχουν εξοικειωθεί με την ιδέα πιθανής απειλής παρά την εμπειρία τους από τα ταξίδια. Το 52% εξ αυτών, δηλαδή όσων ταξιδεύουν πάνω από 3 φορές το μήνα, ανησυχούν. Το 53% των ηλικιών 18-39 εκφράζουν επίσης ανησυχία για τα επαγγελματικά ταξίδια, έναντι μόλις 35% των άνω των 40 ετών. 

Παρά την υπαρκτή απειλή της τρομοκρατίας, η ακύρωση του συνόλου των επαγγελματικών ταξιδίων σε τέτοιους προορισμούς δεν είναι πάντα δυνατή καθώς οι επαγγελματικές συναντήσεις αποτελούν βασική πηγή εσόδων και πιστότητας πελατών. 

Σχεδόν όλοι οι ταξιδιώτες γνωρίζουν πώς να αντιμετωπίζουν την ασθένεια ή άλλο περιστατικό στα ταξίδια εντός Γερμανίας έναντι μόλις 3 στους 4 που έχουν τέτοια γνώση για τα διεθνή ταξίδια. Πάνω από μία στις 4 εταιρίες δεν στηρίζουν τους εργαζομένους τους σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και, για παράδειγμα, δεν διαθέτουν ούτε τηλεφωνικό κέντρο το οποίο προσφέρει πληροφορίες και βοήθεια ανά πάσα στιγμή. 

Αυτή τη στιγμή το 56% των εταιριών στη Γερμανία διαθέτουν στρατηγική διαχείρισης επαγγελματικού κινδύνου, η οποία μεταξύ άλλων, προβλέπει την επιστροφή του επαγγελματία από το εξωτερικό.

Η έρευνα διεξήχθη το Μάρτιο του 2019 σε δείγμα 100 διευθυντών, 100 στελεχών διοίκησης και ειδικών και 250 εργαζομένων που ταξιδεύουν συχνά για επαγγελματικούς λόγους.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα