Αμερικανικός τουρισμός: Αυτοί ήταν οι 5 πιο καυτοί προορισμοί του 2019

13 Nov 2019, 13:49 | ΤΑΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Αμερικανικός τουρισμός: Αυτοί ήταν οι 5 πιο καυτοί προορισμοί του 2019

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τους 5 προορισμούς που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση ζήτησης από τους Αμερικανούς ταξιδιώτες, παρουσιάζει νέα έρευνα της ιστοσελίδας σύγκρισης ταξιδιωτικής ασφάλισης, Squaremouth.

Η έρευνα, η οποία βασίζεται σε στοιχεία πωλήσεων ταξιδιωτικής ασφάλισης για ταξίδια από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019, έδειξε ότι η Αίγυπτος παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση ζήτησης, για δεύτερη συνεχή χρονιά, σημειώνοντας αύξηση 84% στις αφίξεις σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνουν τα Virgin Islands των ΗΠΑ, με αύξηση επισκεπτών 44%, και ακολουθεί το Πουέρτο Ρίκο (+42%).

Ενώ η αύξηση επισκεπτών στην Πορτογαλία παρουσίασε κάμψη το 2018, η χώρα είχε αύξηση 40% τις διεθνείς αφίξεις το 2019 και έλαβε μια θέση στο top 5. Επίσης, πέμπτος αναδεικνύεται ο Παναμάς, με 33% αύξηση επισκεπτών. 

Το μέσο κόστος των ταξιδίων παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με πέρυσι, της τάξης του 2% για ταξίδια στους 5 αυτούς προορισμούς.

Προς Αίγυπτο καταγράφονται οι μεγαλύτερες αυξήσεις, με το μέσο κόστος να ανέρχεται σε 5.145 δολάρια, έναντι 3.023 δολαρίων όσων ταξίδεψαν στον Παναμά.

Η αύξηση στην Αίγυπτο προήλθε κυρίως από τους ταξιδιώτες Gen-Z, Baby Boomer και Silent Generation, τα Virgin Islands προτίμησαν περισσότεροι Silent Generation και Baby Boomers ενώ το Πουέρτο Ρίκο είχε τη μεγαλύτερη αύξηση επισκεπτών Gen-Z, Millennial και Gen-X.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα