Expedia | Ξενοδοχεία: Οι αλυσίδες επενδύουν στην τεχνολογία, τα ανεξάρτητα στην ανακαίνιση

03 Oct 2019, 12:25 | ΤΑΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Expedia | Ξενοδοχεία: Οι αλυσίδες επενδύουν στην τεχνολογία, τα ανεξάρτητα στην ανακαίνιση

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι αλυσίδες ξενοδοχείων τείνουν να δίνουν προτεραιότητα στην επένδυση στην τεχνολογία σε διπλάσιο βαθμό σε σύγκριση με τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία. Τα μικρά ανεξάρτητα ξενοδοχεία όμως τείνουν να ανακαινίζουν τα δωμάτιά τους 1,5 φορά περισσότερο σε σχέση με τα ξενοδοχεία που ανήκουν σε αλυσίδα.

Αυτό έδειξε έρευνα της Expedia Group σε δείγμα πάνω από 1.200 ξενοδοχεία.

Η τεχνολογία αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για τα σύγχρονα ξενοδοχεία στην απόκτηση συγκριτικού πλεονεκτήματος και μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα της Hospitality Technology, το 54% των ξενοδοχείων σχεδιάζουν να αυξήσουν τους προϋπολογισμούς τους για ενσωμάτωση τεχνολογιών το 2019, ενώ μόλις το 8% θα τους μειώσει.

Ωστόσο, το κόστος συνεχίζει να είναι εμπόδιο για την ενσωμάτωση αυτή, σχεδόν για τα μισά μικρά ανεξάρτητα ξενοδοχεία που συμμετείχαν στην έρευνα. Αντίθετα, πάνω από τα μισά ξενοδοχεία σε αλυσίδες επενδύουν στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας στα υπάρχοντα συστήματά τους.

Από τα μικρά ανεξάρτητα, ένα στα 4 θεωρεί ότι η μεγαλύτερη πρόκληση σε αυτή την κατεύθυνση είναι η περιπλοκότητα και 1 στα 4 δίνει προτεραιότητα στην ευκολία χρήσης όταν αξιολογεί λύσεις τεχνολογίας.

H έρευνας διεξήχθη σε δείγμα 1.215 ξενοδοχεία από όλο τον κόσμο τον Ιούλιο του 2019 με σκοπό να αποκαλύψει πώς τα ξενοδοχεία, ανάλογα με το αν ανήκουν σε αλυσίδα ή είναι ανεξάρτητα, κατευθύνουν τις επενδύσεις στην τεχνολογία. 

Τα ξενοδοχεία που ανήκουν σε αλυσίδα επιλέχθηκαν με προϋπόθεση να έχουν δυναμικότητα πάνω από 100 δωμάτια, ενώ τα μικρά ανεξάρτητα είχαν έως 100 δωμάτια.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα