DRV: 3 στους 4 επαγγελματίες συνδυάζουν το επαγγελματικό ταξίδι με διακοπές

17 Sep 2019, 14:46 | ΤΑΣΕΙΣ

TornosNews.gr

DRV: 3 στους 4 επαγγελματίες συνδυάζουν το επαγγελματικό ταξίδι με διακοπές

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Tα τρία τέταρτα περίπου (72%) των επαγγελματιών που ταξιδεύουν για λόγους εργασίας διευρύνουν το επαγγελματικό ταξίδι με περίοδο διακοπών.

Η τάση για bleisure, όπως ονομάζεται, παρατηρείται ιδιαίτερα σε διευθυντές και μέλη του ΔΣ των εταιριών.

Αυτό προκύπτει από την έρευνα «Top Business Travel 2019» που πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας  Travel Management Companies της Ταξιδιωτικής Ένωσης Γερμανίας (DRV) που εκπροσωπεί τα τουριστικά γραφεία της χώρας.

Για τους επαγγελματίες που ταξιδεύουν πάνω από 3 φορές το μήνα, τα ταξίδια Bleisure είναι η κύρια πρακτική, με το 80% εξ αυτών να συνδυάζουν διακοπές με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις. Το ίδιο κάνουν οι 8 στους 10 διευθυντές επιχειρήσεων, αλλά σε μικρότερο βαθμό για τους απλούς εργαζομένους και τα εκτελεστικά στελέχη.

Ένας στους 3 επαγγελματίες ανέβαλλε το ταξίδι επιστροφής κατά μερικές ώρες ώστε να συναντήσει γνωστούς του/της και το 21% έχει ταξιδέψει στο επαγγελματικό ταξίδι μαζί με τον/την σύντροφο ή ολόκληρη την οικογένεια. Ωστόσο, η δημοφιλέστερη επιλογή τους είναι το μοναχικό ταξίδι, με τους μισούς να έχουν επεκτεινει τη διαμονή τους κατά μία ή περισσότερες διανυκτερεύσεις.

Το 55% προτίθεται να καλύψει τη χρέωση για επιπλέον διανυκτερεύσεις ή για διαμονή μαζί με τον/την σύντροφο, ωστόσο μόλις ένας στους 3 προτίθεται να καταβάλλει μεγάλα ποσά διαμονής ή να καλύψει την τιμή του αεροπορικού εισιτηρίου ώστε να επιστρέψει αργότερα.

Για τις ανάγκες της έρευνας ερωτήθηκαν 100 διευθυντές επιχειρήσεων που ταξιδεύουν συχνά για επαγγελματικούς λόγους καθώς και 100 εκτελεστικά στελέχη και σπεσιαλίστες από εταιρίες με πάνω από 250 εργαζομένους.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα