Βράβευση ελληνικού ελαιολάδου στην Ισπανία

20 Jan 2024, 12:09 | ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Βράβευση ελληνικού ελαιολάδου στην Ισπανία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε αίθουσα εκδηλώσεων στο κέντρο της Μαδρίτης (Espacio Rastro), πραγματοποιήθηκε τελετή βράβευσης των 100 καλύτερων ελαιολάδων παγκοσμίως για το έτος 2023, του ισπανικού, διεθνούς εμβέλειας Οργανισμού Evooleum (“Evooleum Guide 2024»), θυγατρικό του μεγάλου και αναγνωρισμένου Ομίλου κλαδικών εκδόσεων του κλάδου ελαιοκομίας Mercacei-Edimarket Editores.

Στην τελετή βραβεύθηκε μεταξύ άλλων ελληνικό ελαιόλαδο της εταιρείας Terra Creta από την περιοχή των Χανίων. Το ελληνικό ελαιόλαδο που βραβεύθηκε ήταν το “Terra Creta Grand Cru Koroneiki Extra Virgin Olive Oil”, στην κατηγορία “Best of Greece Award», το οποίο έλαβε συνολική βαθμολογία 89. Στη διαγωνιστική διαδικασία του 2023 συμμετείχαν και βραβεύθηκαν σε διαφορετικές κατηγορίες πολλά ακόμη ελαιόλαδα ανώτερης ποιότητας από την Ισπανία, την Ιταλία, τη Βραζιλία, την Κροατία, τη Ν. Αφρική, την Κίνα, το Ισραήλ, το Μαρόκο, την Πορτογαλία, την Τυνησία, την Τουρκία.

Το πρώτο βραβείο δόθηκε στο νοτιοαφρικανικής προέλευσης “De Rustica Estate Collection Coratina”, ενώ στην πρώτη δεκάδα συμπεριλήφθηκαν ακόμη πέντε ισπανικά, τρία ιταλικά και ένα βραζιλιανό ελαιόλαδα. Βραβεύθηκαν επίσης χωριστά ελαιόλαδα προέλευσης ελαιοτριβείων με μικρή παραγωγή, καθώς και ελαιόλαδα με τις καλύτερες συσκευασίες, όπως και ορισμένοι άνθρωποι της εστίασης, της τέχνης και του κλάδου ελαιοκομίας που έχουν συμβάλει στη διάδοση και στην προβολή των ιδιοτήτων του ελαιολάδου.

Στην εκδήλωση βράβευσης, παρέστη ο Ισπανός Υπουργός Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων κ. Planas, οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στο ξεκίνημα τονίζοντας τα άλματα ποιότητας που έχει πραγματοποιήσει το ισπανικό ελαιόλαδο και τις πολιτικές που υλοποιεί η ισπανική Κυβέρνηση προς αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου ελαιοκομίας, κυρίως δε του προβλήματος της ξηρασίας εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

  • Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στη Μαδρίτη.
Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα