Ο Καναδάς αποτελεί την 3η καλύτερη αγορά για τα ελληνικά κρασιά μετά από τη Γερμανία και τις ΗΠΑ

31 May 2023, 07:00 | ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Ο Καναδάς αποτελεί την 3η καλύτερη αγορά για τα ελληνικά κρασιά μετά από τη Γερμανία και τις ΗΠΑ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αύξηση κατά 95% ως προς την αξία σημείωσαν οι ελληνικές εξαγωγές οίνου στον Καναδά κατά το πρώτο τρίμηνο 2023, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2022.

Η αύξηση ανήλθε σε 103% ειδικά για τις εξαγωγές προς την Επαρχία Κεμπέκ και 139% προς την Επαρχία Οντάριο. Ο Καναδάς αποτελεί την 3η καλύτερη αγορά για τους ελληνικούς οίνους μετά από τη Γερμανία και τις ΗΠΑ και πριν από την Κύπρο και την Γαλλία.

Σε απόλυτα μεγέθη, οι ελληνικές εξαγωγές στον Καναδά ανήλθαν συνολικά σε 3,5 εκατ. δολ. Καναδά το πρώτο τρίμηνο του 2023 έναντι 1,8 εκατ. δολ. Καναδά κατά την ίδια περυσινή περίοδο. Οι εξαγωγές προς το Οντάριο αντιπροσωπεύουν το 28% των εξαγωγών προς το Κεμπέκ, ποσοστό που έχει βελτιωθεί μεν αλλά παραμένει χαμηλό.

Στο Κεμπέκ, το 2022, οι εξαγωγές μας αντιπροσώπευαν το 0,28% των συνολικών εισαγωγών οίνου και δεν έχει υλοποιηθεί πρόγραμμα προβολής της Ελλάδας ως χώρας παραγωγής από το 2018. Αντίστοιχα, στο Οντάριο οι εξαγωγές μας ανιπροσώπευαν μόλις το 0,08% των συνολικών εισαγωγών οίνου. Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλο πρόγραμμα παραγγελιών που θα οδηγήσει σε νέα αύξηση τους επόμενους μήνες, ενώ η διοίκησή του έχει δηλώσει ότι θεωρεί πως η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει την νέα Πορτογαλία, η οποία έχει πολλαπλάσεις εξαγωγές οίνου στον Καναδά απ’ ό,τι η χώρα μας.

  • Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Τορόντο.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα