Τα ελληνικά εστιατόρια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εκτόξευσαν τις εξαγωγές τυριού
22 Jan 2023, 08:07 | ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Σοφία Κοντογιάννη
Η εμιρατινή αγορά τυροκομικών είναι μία από τις ενδιαφέρουσες αγορές παγκοσμίως, με το τυρί να παραμένει διαχρονικά αναπόσπαστο μέρος του φαγητού, συνοδεύοντας όλα τα πιάτα.
Οι αυξημένες εξαγωγές ελληνικών τυροκομικών προϊόντων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σχετίζονται κυρίως με την αύξηση των ελληνικών εστιατορίων στα Εμιράτα, χάρις στη δημοφιλία της ελληνικής κουζίνας μεταξύ του τοπικού πληθυσμού. Πέρα από τη χρήση της φέτας στην κλασική «ελληνική σαλάτα», πολλά εστιατόρια χρησιμοποιούν τυριά όπως το μαστέλο ή το κασέρι για παραδοσιακές ελληνικές συνταγές. Επίσης, η φέτα αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της γκάμας τυροκομικών που προσφέρουν τα σουπερμάρκετ, ενώ σε delicatessen καταστήματα ο καταναλωτής μπορεί να δοκιμάσει και ιδιαίτερα τυροκομικά προϊόντα της Ελλάδας (όπως η ξυνομυζήθρα), σε μάλλον υπερβολικά υψηλές τιμές.
Βάσει των εμιρατινών στατιστικών στοιχείων, οι ελληνικές εξαγωγές τυροκομικών αυξήθηκαν το 2021 σε 419 τόνους, με την αξία τους να φθάνει στα 2,6 εκατ. δολ. Από το 2017 έως το 2021 η αξία των ελληνικών εξαγωγών αυξήθηκε κατά 92%.
Προκειμένου η ελληνική τυροκομική επιχείρηση να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην άκρως ανταγωνιστική εμιρατινή αγορά τυριού, θα πρέπει να προβάλλει τη μοναδικότητα της ελληνικής παραγωγής στον κλάδο του τυριού, αναγνωρίζοντας και μελετώντας συνεχώς τις καταναλωτικές τάσεις, που αναδεικνύουν τις αναδυόμενες ευκαιρίες στην αγορά.
Η ενισχυμένη τάση για υγεία και ευεξία που τροφοδοτεί τη ζήτηση για φυτικά, λιγότερο επεξεργασμένα ή βιολογικά τυριά ευνοεί τις εισαγωγές ελληνικών τυριών, των οποίων η ελληνική προέλευση είναι συνυφασμένη με φυσικά συστατικά του μεσογειακού ελληνικού τοπίου. Παράλληλα, θα πρέπει να τονίζεται η υψηλή θρεπτική αξία των ελληνικών τυριών, που αποτελούν ικανοποιητικές υγιεινές πρωτεϊνούχες εναλλακτικές επιλογές αντί του κρέατος. Επίσης, η κυρίαρχη τάση για υγιεινά πρακτικά φαγητά για το δρόμο, προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες εκμετάλλευσης της αγοράς με μικρές θρεπτικές πρακτικές συσκευασίες.
Επιπλέον, η τάση για καινοτομία και συνδυασμό γεύσεων αναδεικνύει τις ευκαιρίες για διαφοροποίηση των ελληνικών τυριών και για συνδυασμό τους με τα υψηλής ποιότητας συστατικά της ελληνικής κουζίνας. Το καταναλωτικό κοινό των Εμιράτων υψηλού εισοδήματος είναι διατεθειμένο να πληρώσει το αντίτιμο για προϊόντα premium υψηλής ποιότητας, ενώ είναι δεκτικό σε γευστικές δοκιμές.
Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Ντουμπάι.
διαβάστε ακόμα
-
Σε κρίση η γαλλική οινοποιία 27/02 | 10:08
-
Σημαντική αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στην Ολλανδία 17/02 | 08:48
-
Στις 18 Μαρτίου το Παγκρήτιο Φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και τα δίκτυα διανομής 31/01 | 11:48
-
Πως επιλέγω αξιόπιστο eshop vape κατάστημα για την αγορά ηλεκτρονικού τσιγάρου 24/01 | 14:40
-
Η αποδοχή του αγροδιατροφικού τομέα της χώρας μας στην ιταλική αγορά 21/01 | 09:52
-
79% η αξία των ελληνικών εξαγωγών στην Ισπανία στο 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2022 18/01 | 09:24
-
Αυξήθηκαν οι εξαγωγές της Ελλάδας προς το Βέλγιο 27/12 | 07:06
-
Και ο... καφές στην αρένα των ελληνοτουρκικών διαφορών 06/12 | 10:18
-
Mειώνεται στα 50 ευρώ το κατώτερο όριο συναλλαγών Tax Free 13/10 | 08:30
-
Holiday Inn: Εμπειρία διακοπών σημαίνει και σουβενίρ- ποιές εθνικότητες αγοράζουν αναμνηστικά δώρα 08/08 | 13:50
δημοφιλέστερα
- 1 Ελληνικός τουρισμός- Ιανουάριος 2023 | +72% οι εισπράξεις, +86% οι αφίξεις, - 7,6% η μέση δαπάνη 26.03.2023 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
- 2 Τουρισμός | Οι προορισμοί με την καλύτερη αξία για τις διακοπές των Βρετανών το 2023- στην 13η θέση η Κέρκυρα 27.03.2023 | ΑΓΟΡΕΣ
- 3 Αντίστροφη μέτρηση για τη διασύνδεση ταμειακών μηχανών και POS - Πώς θα λειτουργήσει 26.03.2023 | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
- 4 EE | Πιο οικονομική η επισκευή προϊόντων από την αντικατάσταση - νέα δικαιώματα στους καταναλωτές 25.03.2023 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ
- 5 Ξεκίνησε και επίσημα η τουριστική σεζόν στα Χανιά 26.03.2023 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 6 Σχέδιο στη Γαλλία για μείωση των δημόσιων δαπανών 26.03.2023 | ΚΟΣΜΟΣ
- 7 Βασίλης Κικίλιας: +15% η κρουαζιέρα το 2023 σε σχέση με πέρυσι 25.03.2023 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
- 8 Ηνωμένο Βασίλειο: Έως το 2024 θα συντελεστεί η μεγαλύτερη επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου από το 1956 26.03.2023 | ΑΓΟΡΕΣ
- 9 Έρευνα Skift | Πώς το Άμστερνταμ σχεδιάζει να αντιμετωπίσει τον υπερ - τουρισμό 26.03.2023 | ΚΟΣΜΟΣ
- 10 Tripadvisor | Tι δείχνει ο εποχιακός δείκτης στις μεγάλες αγορές για το επόμενο τρίμηνο 09.03.2023 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ