Αυξήθηκαν οι εξαγωγές της Ελλάδας προς το Βέλγιο

27 Dec 2022, 07:06 | ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Αυξήθηκαν οι εξαγωγές της Ελλάδας προς το Βέλγιο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι εξαγωγές της Ελλάδος προς το Βέλγιο αυξήθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022 κατά 36,4% και έφθασαν τα 172,3 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας Βελγίου.

Χωρίς τα πετρελαιοειδή και ορυκτά καύσιμα η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών μας προς το Βέλγιο κυμάνθηκε περί το 12%.  Παρά ταύτα το εμπορικό έλλειμμα σε βάρος της χώρας μας διευρύνθηκε κατά 229,3 εκατ. ευρώ και έφθασε τα 686,7 εκατ. ευρώ, συνυπολογίζοντας τα πετρελαιοειδή και καύσιμα. Χωρίς αυτή τη κατηγορία προϊόντων το εμπορικό έλλειμμα του πρώτου εξαμήνου του 2022 διαμορφώνεται στα 702,2 εκατ. ευρώ, διευρυμένο κατά 241,5 εκατ. ευρώ σε σχέση με την ίδια περίοδο 2021.

Η διεύρυνση του εμπορικού μας ελλείμματος (εξαιρουμένων πετρελαιοειδών και ορυκτών καυσίμων) οφείλεται κυρίως στην αύξηση των βελγικών εξαγωγών φαρμάκων και οργανικών χημικών. Από την άλλη η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών αλουμινίου, παρασκευασμένων λαχανικών και παρασκευασμένων δημητριακών κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών (πλην πετρελαιοειδών και ορυκτών καυσίμων).

Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Βρυξελλών.

 
 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα