Mειώνεται στα 50 ευρώ το κατώτερο όριο συναλλαγών Tax Free

13 Oct 2016, 08:30 | ΠΡΟΪΟΝΤΑ

TornosNews.gr

Mειώνεται στα 50 ευρώ το κατώτερο όριο συναλλαγών Tax Free

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Premier Tax Free Greece, με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, ανακοινώνει ότι το κατώτερο όριο συναλλαγών Tax Free μειώνεται με Υπουργική Απόφαση από τα 120,00 € στα 50,00€!

Για την έκδοση της απόφασης προηγήθηκε συντονισμένη προσπάθεια τους προηγούμενους μήνες, με πρωτοστάτη την Premier Tax Free Greece, γι αυτό και η εταιρεία ευχαριστεί δημόσια όλους τους πελάτες και συνεργάτες της, καθώς και τον ΣΕΛΠΕ για την άμεση ανταπόκριση, που όπως χαρακτηριστικά ανέφερν, είναι μία σημαντική ώθηση στις πωλήσεις των καταστημάτων. 

Για την έγκυρη ενημέρωση όλων η Premier Tax Free Greece σας παραθέτει τους αριθμούς πρωτοκόλλων για αυτήν την προσπάθεια: Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών → ΑΝΥΠΟΚ0000494, Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων → 0001373, Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και Ε.Φ.Κ. - Διεύθυνση ΕΦΚ & ΦΠΑ → 1029197. 

Η Premier Tax Free Greece Ε.Π.Ε. έχοντας ετοιμάσει σχετική μελέτη σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα βρισκόταν σε μη ανταγωνιστική θέση έναντι 19 από τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης η συγκεκριμένη τροποποίηση ωφελεί όχι μόνο τον Τουρισμό στο σύνολο αλλά μετατρέπει το παρόν σύστημα που ως τώρα έκανε δυσμενή διάκριση έναντι των Μικρών & Μεσαίων επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου και δεν επέτρεπε στο μεγάλο ποσοστό τουριστών να κάνουν χρήση του δικαιώματος της επιστροφής Φ.Π.Α..

Η εταιρεία πιστεύει ότι το θέμα αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού θα βοηθήσει πλέον στη βελτίωση της τουριστικής ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας έναντι χωρών εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το μέτρο αυτό είναι προς άμεσο συμφέρον τουριστών από την Αμερική, Ρωσία, Ανατολική Ευρώπη, Αραβικές και Ασιατικές χώρες, δηλαδή τουριστών από αγορές που θεωρούνται προτεραιότητα στην Ελλάδα για την περαιτέρω προώθηση του τουρισμού. Παράλληλα, το μέτρο θα εξυπηρετήσει άμεσα τα συμφέροντα των καταστηματαρχών και επιχειρηματιών, αφού η μείωση του ελάχιστου ποσού αγοράς θα δημιουργήσει κίνητρο στους πελάτες και επισκέπτες τους. Επίσης, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι περισσότερα από το 70% των χρημάτων που επιστρέφονται στους δικαιούχους τουρίστες, ξοδεύονται σε λιμάνια, αεροδρόμια και οδικά σύνορα εντός της Ελληνικής Επικράτειας καλύπτοντας μικρό-ανάγκες τους. Άρα, τα επιστρεφόμενα χρήματα δεν χάνονται, αλλά παραμένουν στην αγορά της χώρας κατά το ποσοστό αυτό δημιουργώντας εκ νέου φορολογία και ΦΠΑ που αποτελούν έσοδα του κράτους.

Το 2009, όταν μειώθηκε το ελάχιστο ποσό αγοράς στην Κύπρο από 175,00 € σε 50,00 € είχε άμεση αποτελεσματικότητα στην αύξηση του τζίρου για τους καταστηματάρχες και επιχειρηματίες σε ποσοστό παραπάνω από 30%.

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια η Υπηρεσία Tax Free έχει ωφελήσει αρκετά όλα τα καταστήματα συνδυάζοντας την σωστή εξυπηρέτηση των Τουριστών με την αύξηση των πωλήσεων στην αγορά.

Η υπηρεσία που παρέχει επιστροφή ΦΠΑ σε μη-κοινοτικούς τουρίστες που επισκέπτονται την Ε.Ε. και τη χώρα μας μέσω αποδείξεων λιανικής από τα καταστήματα είναι στο ίδιο επίπεδο με όλες τις Ευρωπαϊκές Χώρες και τους κανονισμούς τους. 

Έχοντας λοιπόν την εμπειρία και τεχνογνωσία της υπηρεσίας, ακολουθώντας όλα αυτά τα χρόνια τους Ελληνικούς κανονισμούς και τις οδηγίες της Ε.Ε. για το Νόμο Επιστροφής ΦΠΑ σε μη-κοινοτικούς τουρίστες, έχοντας συνεργασία με παραπάνω από 2.200 καταστήματα στην Ελλάδα και συνεργασία με όλα τα Αεροδρόμια και Συνοριακούς Σταθμούς στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη για την άμεση επιστροφή του ΦΠΑ, η Premier Tax Free Greece πίστεψε από την αρχή το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας.

Όπως έχουν ξανά τονίσει, ο Τουρισμός ήταν, είναι και θα παραμείνει μία από τις μεγαλύτερες πηγές εσόδων αλλά και αισιοδοξίας στη Χώρα μας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με την Premier Tax Free (Αγγελική Καλογιαννίδου Marketing Manager / 210 – 6749481). Λεπτομέρειες για την Premier Tax Free θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.premiertaxfree.com. 

Διαβάστε όλη την υπουργική απόφαση στο ΦΕΚ στο επισυναπτόμενο αρχείο  
Επισυναπτόμενα Αρχεία
Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα