Υπερτουρισμός | Διαδήλωση στις 21 Ιουλίου στις 4 Βαλεαρίδες Νήσους - Μειώνονται οι αναζητήσεις για Μαγιόρκα, αυξάνονται για Ελλάδα

07 Jun 2024, 12:18 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Υπερτουρισμός | Διαδήλωση στις 21 Ιουλίου στις 4 Βαλεαρίδες Νήσους - Μειώνονται οι αναζητήσεις για Μαγιόρκα, αυξάνονται για Ελλάδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μεγάλη διαδήλωση κατά του υπερτουρισμού και τις συνέπειές του στην στεγαστική κρίση οργανώνεται στις 21 Ιουλίου στις τέσσερις Βαλεαρίδες Νήσους.

Στην οργάνωση πρωτοστατεί το κίνημα "Menys Turisme, Més Vida" (λιγότερος τουρισμός, περισσότερη ζωή), το οποίο σχεδιάζει συνεχείς δράσεις καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Από εκπρόσωπο των περιβαλλοντολόγων έγινε γνωστό ότι στη διαδήλωση θα μετάσχουν και εργατικά συνδικάτα που συνδέονται με τον τουριστικό τομέα, με κεντρικό αίτημα την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης στα νησιά.

Μειώνονται οι αναζητήσεις για Μαγιόρκα- αυξάνονται για Ελλάδα και Τουρκία

Σύμφωνα με την Majorca Daily Bulletin, το 62% των αναγνωστών της πιστεύει ότι πάρα πολλοί τουρίστες πηγαίνουν στη Μαγιόρκα.

Όπως τονίζεται, η Ένωση βρετανών τουριστικών πρακτόρων ΑΒΤΑ ζήτησε από την τουριστική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου να λάβει «σοβαρά» τις διαμαρτυρίες κατά του υπερτουρισμού στη Μαγιόρκα.

Η AΒΤΑ ανέφερε στο Travel Weekly ότι είναι σε επαφή με τις τοπικές αρχές. Εκπρόσωπός της σημείωσε: «Οι διαμαρτυρίες δεν είναι κατά του τουρισμού στα νησιά ούτε στόχευαν τουρίστες. Οι διαδηλωτές εξέφραζαν ανησυχίες για τον τρόπο διαχείρισης του τουρισμού». Ο επικεφαλής επικοινωνίας του Travel Foundation, Ben Lynam, ζήτησε να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι διαμαρτυρίες.

«Η Μαγιόρκα βρίσκεται στο αιχμηρό άκρο ενός ζητήματος που επηρεάζει όλη τη βιομηχανία μας», είπε, προσθέτοντας:

«Οι προορισμοί έχουν όρια και ο τουρισμός είναι ευπρόσδεκτος μόνο όταν σέβεται τις τοπικές κοινότητες. Οι επιχειρήσεις πρέπει όλο και περισσότερο να αποδέχονται τα όρια ως όχι απλά απαραίτητα αλλά και επιθυμητά».

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, οι διαμαρτυρίες κάνουν τους Βρετανούς να σκεφτούν δύο φορές για να κάνουν κράτηση για διακοπές στη Μαγιόρκα φέτος.

Σύμφωνα με την βρετανική ταξιδιωτική πλατφόρμα Hoppa, οι αναζητήσεις για τη Μαγιόρκα μειώνονται κατά 15 τοις εκατό σε ετήσια βάση, ενώ οι αναζητήσεις για την Τουρκία και την Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατά 45 τοις εκατό και 35 τοις εκατό αντίστοιχα.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα