Τουρκικός τουρισμός | Στόχος να γίνει η τρίτη μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο- άνοιγμα στις αγορές της Ασίας

29 May 2024, 10:18 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Τουρκικός τουρισμός | Στόχος να γίνει η τρίτη μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο- άνοιγμα στις αγορές της Ασίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

O στόχος της Τουρκίας είναι να γίνει ένας από τους τρεις κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, δήλωσε δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Mehmet Nuri Ersoy, υπογραμμίζοντας ότι προς την κατεύθυνση αυτή έχει σχεδιάσει δράσεις για την προσέλκυση περισσότερων τουριστών από τις χώρε της Ασίας.

"Οι ασιατικές αγορές βρίσκονται τώρα στο ραντάρ της Türkiye", είπε ο Ersoy. «Επεξεργαζόμαστε κοινές δράσεις με την Turkish Airlines για τις αγορές που θέλουμε να αναπτυχθούν γρήγορα», πρόσθεσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Πολιτισμού, οι αφίξεις τουριστών από τις ασιατικές χώρες αυξήθηκαν κατά 11,6% την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου σε σχέση με ένα χρόνο πριν σε 2,25 εκατομμύρια.

Ο αριθμός των Κινέζων τουριστών, που επισκέφθηκαν την Τουρκία, αυξήθηκε κατά 131 τοις εκατό από έτος σε έτος σε 112.000, ενώ η ετήσια αύξηση στους Ιάπωνες τουρίστες ήταν περισσότερο από 100 τοις εκατό σε περίπου 34.000. Περισσότεροι από 59.000 Νοτιοκορεάτες επισκέφτηκαν την Τουρκία τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2024, σημειώνοντας αύξηση 33 τοις εκατό σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Οι αφίξεις τουριστών από την Ινδονησία και την Ινδία αυξήθηκαν κατά 6% σε 29% σε 77.000 και 85.000, αντίστοιχα.

Η Türkiye στοχεύει επίσης να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες υψηλού εισοδήματος από δυτικές χώρες, είπε ο Ersoy.

«Όσον αφορά τις αφίξεις ξένων τουριστών, η Türkiye ξεπέρασε την Ιταλία στην διεκδίκηση της τέταρτης θέσης στον κόσμο. Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε 80 εκατομμύρια επισκέπτες για να γίνουμε ένας από τους τρεις κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο», είπε ο υπουργός, αναφέροντας την Ισπανία ως τον κύριο ανταγωνιστή της Τουρκίας.

Από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο, 10,65 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες επισκέφθηκαν την Τουρκία, σημειώνοντας αύξηση 11,75 τοις εκατό από την ίδια περίοδο του 2023. Εάν συνυπολογισθούν οι Τούρκοι που διαμένουν στο εξωτερικό, ο αριθμός των επισκεπτών έφτασε τα 12,7 εκατομμύρια.

Η Türkiye στοχεύει να προσελκύσει 60 εκατομμύρια επισκέπτες και να δημιουργήσει έσοδα 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον τουρισμό φέτος.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα