Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!

08 May 2024, 10:18 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το τέλος εισόδου των 5 ευρώ για τους ημερήσιους επισκέπτες στη Βενετία απέδωσε τις πρώτες 8 ημέρες εφαρμογής του έσοδα πέραν κάθε προσδοκίας.

Ειδικότερα, στο 8ήμερο από 25 Απριλίου έως 2 Μαΐου, η Βενετία υποδέχτηκε 144.645 ημερήσιους επισκέπτες, οι οποίοι κατέβαλαν το εισιτήριο των 5 ευρώ ο καθένας, με αποτέλεσμα να εισπραχθούν έσοδα ύψους 723.225 ευρώ.

Σύμφωνα με το δήμο, τα έσοδα αυτά είχαν προβλεφτεί για διάστημα 7 μηνών.

Οι αξιωματούχοι του δήμου τονίζουν ότι τα έσοδα υποστηρίζουν τις προσπάθειες της πόλης να διαχειριστεί την εισροή τουριστών, αποδεικνύοντας παράλληλα ότι το τέλος εισόδου δεν αποθάρρυνε τους επισκέπτες.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2023, το Δημοτικό Συμβούλιο της Βενετίας ενέκρινε ένα μέτρο για τη διαχείριση του υπερπληθυσμού των τουριστών μέσω ενός τέλους εισόδου. Αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα, που εκτείνεται σε 29 συγκεκριμένες ημέρες, στοχεύει να δοκιμάσει τον αντίκτυπο της χρέωσης κατά τις περιόδους αιχμής του τουρισμού.

Οι τουρίστες, που προγραμματίζουν ημερήσιες επισκέψεις στη Βενετία κατά τη διάρκεια αυτών των καθορισμένων ημερών, μπορούν να πληρώσουν το τέλος μέσω του ιστότοπου "Contributo di Accesso a Venezia". Αυτό το σύστημα διασφαλίζει ότι η πόλη μπορεί να συνεχίσει να υποδέχεται τουρίστες με ελεγχόμενο τρόπο και να  διαχειρίζεται παράλληλα τους πόρους της αποτελεσματικά.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα