Great Transfiguration: ‘Εργο τουριστικής μεταμόρφωσης της Αγίας Αικατερίνης στην Αίγυπτο

26 Apr 2024, 07:10 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Great Transfiguration: ‘Εργο τουριστικής μεταμόρφωσης της Αγίας Αικατερίνης στην Αίγυπτο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Great Transfiguration, δηλαδή μεγάλη μεταμόρφωση, τιτλοφορείται το έργο ανάπτυξης στην πόλη της Αγίας Αικατερίνης στο Νότιο Σινά, το οποίο έχει ως στόχο να μετατρέψει την ιερή ορεινή περιοχή σε πνευματικό κέντρο και περιζήτητο προορισμό για ορεινό, ιατρικό και περιβαλλοντικό τουρισμό.

Ειδικότερα, κατά την επίσκεψή του στην πόλη της Αγίας Αικατερίνης στη χερσόνησο του Σινά, ο πρωθυπουργός Mustafa Madbouly παρέστη στην υπογραφή συμβάσεων διαχείρισης και λειτουργίας τουριστικών μονάδων στο έργο τουριστικής ανάπτυξης Great Transfiguration, οι οποίες υπογράφηκαν μεταξύ της Αρχής Νέων Αστικών Κοινοτήτων και το Κυβερνείο του Νότιου Σινά, της Egypt Sinai Tourism Company και της Steigenberger Hotels AG.

Η υπογραφή αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της Αιγύπτου να μετατρέψει την Αγία Αικατερίνη σε παγκόσμιο τουριστικό προορισμό, αξιοποιώντας την ιστορική της σημασία και ενθαρρύνοντας τη γόνιμη αναπτυξιακή συνεργασία μεταξύ των διαφόρων εμπλεκόμενων φορέων.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με άλλες διεθνείς εταιρείες για την έναρξη λειτουργίας των υπόλοιπων εγκαταστάσεων, επιβεβαιώνοντας επίσης τη δέσμευση του προέδρου Ελ-Σίσι να συμπεριλάβει στο έργο την ανάπτυξη της παλιάς πόλης. Τέλος, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι αναπτύσσονται παλαιά σπίτια και δημιουργούνται ενιαία κυβερνητικά κτίρια, για την παροχή προηγμένων υπηρεσιών στους κατοίκους της πόλης.

Οι πληροφορίες προέρχονται από το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Κάιρο.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα