Η Βαρκελώνη «κατέβασε» από τη Google διαδρομή λεωφορείου για να μην τη χρησιμοποιούν οι τουρίστες

22 Apr 2024, 11:17 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Η Βαρκελώνη «κατέβασε» από τη Google διαδρομή λεωφορείου για να μην τη χρησιμοποιούν οι τουρίστες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Βαρκελώνη «κατεβάζει» από το διαδίκτυο δρομολόγιο λεωφορείου προκειμένου να αποτρέψει την επιβίβαση πολλών τουριστών.

Πρόκειται για το δρομολόγιο 116 με στάση στη δεύτερη πιο δημοφιλή ατραξιόν της Βαρκελώνης, το Πάρκο Γκιουέλ, μετά την ρωμαιοκαθολική εκκλησία Σαγράδα Φαμίλια. Εδώ και πολλά χρόνια, οι κάτοικοι της γειτονιάς La Salut της Βαρκελώνης έπρεπε να μοιράζονταν το δρομολόγιο αυτό με μεγάλα πλήθη τουριστών.

Ο δήμος της Βαρκελώνης, με σκοπό να προσφέρει ποιότητα μετακινήσεων στους κατοίκους, αν και δεν το ανακοίνωσε επισήμως, φέρεται να αφαίρεσε το δρομολόγιο του λεωφορείου από τους χάρτες της Google και της Apple.

Οι κάτοικοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για αυτή την ανορθόδοξη προσέγγιση στην αποφυγή συνωστισμού μέσα στο μίνι λεωφορείο των 20 θέσεων το οποίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο στους στενούς δρόμους της περιοχής και γεμίζει με κόσμο συνεχώς.

Ο αντιδήμαρχος Ασφάλειας και Συνύπαρξης, Albert Batlle, μιλώντας στον Guardian, εξέφρασε την ανάγκη να περιοριστούν οι αναφορές στο λεωφορείο 116 στο διαδίκτυο, όμως αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ότι πίσω από την κίνηση αυτή βρίσκεται ο δήμος. Ωστόσο, εκπρόσωπος της Google επιβεβαίωσε ότι τα δρομολόγια λεωφορείων μπορούν να αφαιρεθούν μόνο εφόσον έχει γίνει σχετικό αίτημα από τον δήμο.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα