Βρετανία: Αυξάνονται τα πρόστιμα στις σχολικές απουσίες για διακοπές

04 Mar 2024, 12:36 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Βρετανία: Αυξάνονται τα πρόστιμα στις σχολικές απουσίες για διακοπές

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την αύξηση των προστίμων που θα επιβάλλονται σε γονείς οι οποίοι θα παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο για να κάνουν διακοπές.

Σύμφωνα με την Travelweekly, μέχρι σήμερα οι δήμοι ήταν υπεύθυνοι για την επιβολή κυρώσεων για αδικαιολόγητη απουσία άνω των 5 ημερών κατά την σχολική περίοδο, ωστόσο το νέο νομοθετικό πλαίσιο ομογενοποιεί τις κυρώσεις, στις οποίες περιλαμβάνεται και η αύξηση του προστίμου.

Ειδικότερα, το πρόστιμο αυξάνεται από 70 σε 93 ευρώ, εάν καταβληθεί μέσα στις πρώτες 21 ημέρες, ενώ ανεβαίνει από 120 στα 186 ευρώ εάν καταβληθεί αργότερα. Οι γονείς που δεν θα καταβάλουν το πρόστιμο θα οδηγούνται στη Δικαιοσύνη.

Πολλοί Βρετανοί επιλέγουν ταξίδια σε περιόδους με μικρότερη ζήτηση προκειμένου να επιτύχουν καλύτερες τιμές. Οι τιμές κατά την περίοδο των σχολικών διακοπών έναντι της χρονικής περιόδου της σχολικής σεζόν αυξάνονται κατά 18%. Ως αποτέλεσμα, πολλοί γονείς προτιμούν να καταβάλουν το πρόστιμο ώστε να εξοικονομήσουν χρήματα στις διακοπές τους. Το 90% των συνολικά 400.000 προστίμων που εκδόθηκαν τη σχολική περίοδο 2022-23, οφειλόταν σε απουσία για διακοπές.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα