Οι αμερικανικές εταιρείες ενισχύουν την παρουσία τους στην Αλβανία

21 Feb 2024, 07:05 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Οι αμερικανικές εταιρείες ενισχύουν την παρουσία τους στην Αλβανία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η παρουσία των αμερικανικών εταιρειών στην Αλβανία έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, αφενός λόγω των καλών πολιτικών σχέσεων με τις ΗΠΑ και αφετέρου των δυνατοτήτων για επενδύσεις που προσφέρονται.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, συνολικά 90 αμερικανικές και μεικτές εταιρείες δραστηριοποιούνται στην Αλβανία σε διάφορους τομείς της οικονομίας.

Ειδικότερα, οι κυριότεροι τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται οι ως άνω εταιρείες αφορούν κυρίως παροχή νομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, υπηρεσίες πληροφορικής, εμπόριο, ξενοδοχειακές και τουριστικές υπηρεσίες, υγεία, κατασκευές και ακίνητα, ποτά και τρόφιμα, ενέργεια, πετρέλαιο και φυσικό αέριο, τηλεπικοινωνίες και διαδίκτυο, αυτοκινητοβιομηχανία, logistics και μεταφορές, γεωργία και αλιεία.

Παράλληλα,  σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Αλβανία, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Antony Blinken σημείωσε ότι αναμένεται να υπάρξει περαιτέρω αύξηση των αμερικανικών εταιρειών, οι οποίες σχεδιάζουν να εστιάσουν περισσότερο στον ενεργειακό τομέα μέσω επενδύσεων σε υδροηλεκτρική, αιολική και ηλιακή ενέργεια.

  • Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στα Τίρανα.
Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα