Η Αίγυπτος εγκαινιάζει την ηλεκτρονική πύλη χορήγησης «Golden License»

03 Dec 2023, 07:21 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Η Αίγυπτος εγκαινιάζει την ηλεκτρονική πύλη χορήγησης «Golden License»

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Γενική Αρχή Επενδύσεων και Ελεύθερης Ζώνης της Αιγύπτου (GAFI) ανακοίνωσε την έναρξη της πρώτης φάσης της έγκρισης μέσω ηλεκτρονικής πύλης της «Golden License».

Η Χρυσή Άδεια επιτρέπει στους επενδυτές να αποκτούν ή να μισθώνουν γη και να εκμεταλλεύονται επιχειρήσεις σε αυτήν, χωρίς να χρειάζονται πρόσθετες κρατικές εγκρίσεις.

Αφού γίνει η αίτηση θα μελετηθεί από τη Golden License Unit στο GAFI και ο επενδυτής θα ενημερωθεί για την απόφασή  μέσω e-mail, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του GAFI Hossam Heiba κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό της Αιγύπτου Mostafa Madbouly και μια ομάδα ανώτατων αξιωματούχων της αρχής. Οι αποδεκτές αιτήσεις θα σταλούν στις αρμόδιες αρχές προκειμένου να τεθούν σε εφαρμογή, πρόσθεσε ο Heiba.

Οι Χρυσές Άδειες, γνωστές και ως «άδειες ενιαίας έγκρισης», εισήχθησαν ως μέρος του επενδυτικού νόμου του 2017 και ενεργοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2022.

Από τις αρχές του 2023, η Αίγυπτος έχει θέσει σε εφαρμογή μέτρα για την προώθηση και την προσέλκυση επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της γραφειοκρατίας που απαιτείται για την έναρξη λειτουργίας των νέων εταιρειών κατά 62%.

  • Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Κάιρο.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα