Les Roches: Καθολική μεταμόρφωση της πανεπιστημιούπολης στις Ελβετικές ‘Άλπεις

30 Nov 2023, 07:02 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Les Roches: Καθολική μεταμόρφωση της πανεπιστημιούπολης στις Ελβετικές ‘Άλπεις

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Tις εργασίες ανακαίνισης της πανεπιστημιούπολης του στο Crans-Montana ξεκίνησε το Les Roches, ένα από τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα φιλοξενίας στον κόσμο. Η πανεπιστημιούπολη η οποία υποδέχεται κάθε χρόνο περισσότερους από 800 φοιτητές από 100 και πλέον εθνικότητες, βρίσκεται σε χιονοδρομικό στις Ελβετικές Άλπεις και ενσωματώνει την ουσία ενός μοναδικού ορεινού θερέτρου.

Οι βελτιώσεις που έχουν σχεδιαστεί, εντάσσονται στο πλαίσιο της δέσμευσης του ιδρύματος να παρέχει μια απαράμιλλη εκπαιδευτική εμπειρία η οποία συνδυάζει  την καινοτομία με την πολυτέλεια και την άνεση με τη βαθιά σύνδεση με τη φύση.

Ξεκινώντας μια εκτεταμένη ανακατασκευή, το πανεπιστήμιο είναι έτοιμο να υποδεχθεί μια σαρωτική μεταμόρφωση. Αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα, που ξεκίνησε με τους χώρους υποδοχής, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ανακατασκευή στις εγκαταστάσεις Τροφίμων και Ποτών, στο γυμναστήριο και στους χώρους ευεξίας, ώστε να επαναπροσδιορίσει και να αναβαθμίσει τη συνολική εμπειρία της πανεπιστημιούπολης.

Η ιδέα πίσω από τη μεταμόρφωση του χώρου υποδοχής, περιστρέφεται γύρω από την απρόσκοπτη ενσωμάτωση φυσικών στοιχείων όπως το ξύλο και η πέτρα σε πολυτελή σχέδια. Αυτή η προσέγγιση όχι μόνο αποτίει φόρο τιμής στο εκπληκτικό περιβάλλον και την αλπική θέα του Crans-Montana, αλλά διασφαλίζει επίσης ότι ο χώρος είναι άνετος και λειτουργικός. Σκοπός των σχεδιασμών είναι η πανεπιστημιούπολη να δημιουργεί μια ατμόσφαιρα που να συνάδει με το πνεύμα των Ελβετικών Άλπεων, καλλιεργώντας ένα εμπνευσμένο περιβάλλον μάθησης.

 Πέρα από τον αισθητικό του μετασχηματισμό, το έργο ανακαίνισης Les Roches χρησιμεύει ως βασικό βήμα για την ενίσχυση της δέσμευσης του ιδρύματος για βιωσιμότητα. Συμπληρώνοντας τις εξακολουθητικές προσπάθειες για την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων και την ενσωμάτωση ενός στόλου ηλεκτρικών αυτοκινήτων για τους φοιτητές, το έργο στοχεύει να οδηγήσει την πανεπιστημιούπολη προς μία βελτιωμένη βιωσιμότητα. Παράλληλα, οι τοπικοί τεχνίτες ξύλου, πέτρας και βιώσιμων υλικών, τιμούν την πλούσια κληρονομιά του ιδρύματος που δημιουργήθηκε το 1954 και η δέσμευσή του είναι να συνδυάσει την παράδοση με το σύγχρονο όραμα.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα