Οι Ολυμπιακοί Αγώνες εκτόξευσαν τις τιμές στα ξενοδοχεία στο Παρίσι

24 Nov 2023, 12:00 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες εκτόξευσαν τις τιμές στα ξενοδοχεία στο Παρίσι

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Κατά 314% έχουν αυξηθεί οι τιμές στα ξενοδοχεία του Παρισιού για την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι του 2024, σε σύγκριση με τις τιμές που είχαν το φετινό καλοκαίρι. 

Αυτό αναφέρεται σε έκθεση του Γραφείου Τουρισμού του Παρισιού. 

¨Θέλουμε δημοφιλείς Ολυμπιακούς Αγώνες. Αλλά δεν μπορεί να είναι δημοφιλείς με 700 ευρώ τη βραδιά για τον επισκέπτη, δήλωσε στο Reuters ο Frederic Hocquard, αντιδήμαρχος του Παρισιού για τον τουρισμό και τη νυχτερινή ζωή.

Αξιοσημείωτο ότι το 66% των ξενοδοχείων δεν έχουν ανοίξει ακόμη τις κρατήσεις τους για την περίοδο των Αγώνων (26 Ιουλίου - 11 Αυγούστου).

Σύμφωνα με το Γραφείο Τουρισμού του Παρισιού, μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο κόστιζε 169 ευρώ τον Ιούλιο του 2023 και αναμένεται να ανέλθει στα 699 ευρώ τον Ιούλιο του 2024.

Η άνοδος είναι 366% για τα ξενοδοχεία δύο αστέρων και 475% για τα ξενοδοχεία τριών αστέρων, όπως αναφέρεται.

Η Airbnb

Η Airbnb, που είναι επίσημος συνεργάτης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, ετοιμάζεται να φιλοξενήσει μισό εκατομμύριο επισκέπτες στη γαλλική πρωτεύουσα, αλλά και σε άλλες πόλεις που θα φιλοξενήσουν αγωνίσματα.

Ήδη η γαλλική αγορά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Airbnb στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ. 

Φέτος, από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2023, η  Airbnb κατέγραψε στη Γαλλία τζίρο 15 δισ.δολ., έναντι  12,8 δισ. δολ. ολόκληρο το 2022. 

Οι επερχόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία για τη βραχυχρόνια μίσθωση στη Γαλλία, τόσο για επενδυτές όσο και οικοδεσπότες, σημειώνει η AirDNA, η εταιρεία που αναλύει τα δεδομένα της Airbnb.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα