50 θέρετρα θα εξυπηρετεί η πρώτη εταιρεία υδροπλάνων της Σαουδικής Αραβίας

24 Nov 2023, 07:09 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

50 θέρετρα θα εξυπηρετεί η πρώτη εταιρεία υδροπλάνων της Σαουδικής Αραβίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την πρώτη εταιρεία υδροπλάνων στη Σαουδική Αραβία ανέπτυξε η Red Sea Global, με στόχο να μεταφέρει τουρίστες σε θέρετρα που περικλείονται από νερό, στον νέο της προορισμό στην Ερυθρά θάλασσα.

Ειδικότερα, η Fly Red Sea η οποία ξεκίνησε πολύ πρόσφατα τις δραστηριότητές της, διαχειρίζεται έναν στόλο υπερσύγχρονων υδροπλάνων, αρχής γενομένης με 4 υδροπλάνα Cessna Caravan 208.

Το εσωτερικό των υδροπλάνων θυμίζει μπουτίκ ξενοδοχείο και μπορεί να φιλοξενήσει 6 επιβάτες με τις αποσκευές τους ή 9 επιβάτες για γραφικές περιηγήσεις πάνω από όμορφα σημεία της περιοχής.

Κάθε υδροπλάνο, με εσωτερικούς χώρους «μπουτίκ πολυτελείας», μπορεί να φιλοξενήσει 6 επιβάτες και τις αποσκευές τους για μεταφορές σε ξενοδοχεία ή έως και εννέα άτομα για γραφικές περιηγήσεις.

Τροφοδοτούμενα από βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα, τα υδροπλάνα προορίζονται για να μεταφέρουν επισκέπτες σε καινούρια θέρετρα, όπως το St Regis Red Sea Resort και το Nujuma, A Ritz Carlton Reserve τα οποία αναμένεται να ανοίξουν στο τέλος του έτους. Παράλληλα, η εταιρεία διερευνά τη δυνατότητα ενσωμάτωσης πλήρως ηλεκτρικών υδροπλάνων.

Η εταιρεία θα λειτουργεί από το διεθνές αεροδρόμιο της Ερυθράς Θάλασσας, το οποίο διαθέτει ειδικό διάδρομο υδροπλάνων. Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο έχει αναπτυχθεί για να εξυπηρετεί τα μεγάλα τουριστικά έργα ανάπτυξης της Ερυθράς Θάλασσας, ενώ τα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνουν και έναν ειδικό τερματικό σταθμό υδροπλάνων.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο αρχικός στόλος της Fly Red Sea πρόκειται να επεκταθεί παράλληλα με τις φάσεις ανάπτυξης του προορισμού, προγραμματίζοντας να λειτουργήσει 9 υδροπλάνα έως το 2028 και περισσότερα από 20 υδροπλάνα έως το 2030. Σημειώνεται ότι, έως το 2030, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί 50 θέρετρα, που θα προσφέρουν έως και 8.000 δωμάτια και περισσότερες από 1.000 κατοικίες σε 22 νησιά και 6 τοποθεσίες στην ενδοχώρα.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα