Αλβανία | Επενδύσεις 21 εκατ. ευρώ στις σιδηροδρομικές μεταφορές το 2022

28 Mar 2023, 07:33 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Αλβανία | Επενδύσεις 21 εκατ. ευρώ στις σιδηροδρομικές μεταφορές το 2022

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι σιδηροδρομικές μεταφορές στην Αλβανία, κατά το 2022, έλαβαν επενδύσεις τουλάχιστον 21 εκατ. ευρώ, οι οποίες διατέθηκαν για παρεμβάσεις στο υπάρχον δίκτυο, καθώς και εργασίες, μελέτες και συμβουλευτικές υπηρεσίες, με το μεγαλύτερο μέρος εξ αυτών (κατά 63%), ωστόσο, να απορροφάται για εργασίες στη σιδηροδρομική γραμμή Τιράνων-Δυρράχιο και στην επέκταση του διεθνούς αεροδρομίου Τιράνων.

Το αλβανικό Υπουργείο Υποδομών και Ενέργειας ανέφερε ότι οι περισσότερες από τις δαπάνες που έχουν διατεθεί στον προγραμματισμό των σιδηροδρομικών μεταφορών είναι με ξένη χρηματοδότηση, με κύρια χρηματοδότηση αυτή από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Ειδικότερα, τουλάχιστον πέντε έργα πραγματοποιούνται με εσωτερική χρηματοδότηση: τα έργα «Reformed Railway System», «Carried out railway inspections», «Improvement of railway infrastructure».

Αντίστοιχα, με ξένη χρηματοδότηση, τουλάχιστον 14 εκατ. ευρώ έχουν διατεθεί σε διάφορα έργα σιδηροδρομικών υποδομών, αλλά τα πιο σημαντικά σχετίζονται με τη σιδηροδρομική γραμμή Τιράνων-Δυρραχίου και αφορούν στην επίβλεψη εργασιών για την αποκατάστασή της, την κατασκευή νέας γραμμής προς το αεροδρόμιο Τιράνων, καθώς και τη μελέτη για δημιουργία τερματικού σταθμού στα Τίρανα.  

  • Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Τιράνων.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα