Για πλημμύρα τουριστών προετοιμάζεται η Μαγιόρκα το Πάσχα – Τα ξενοδοχεία δεν δέχονται νέες κρατήσεις

27 Mar 2023, 14:15 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Για πλημμύρα τουριστών προετοιμάζεται η Μαγιόρκα το Πάσχα – Τα ξενοδοχεία δεν δέχονται νέες κρατήσεις

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Για Πασχαλινή περίοδο-ρεκόρ προετοιμάζεται η Μαγιόρκα, με πολλά ξενοδοχεία της να έχουν σταματήσει να δέχονται νέες κρατήσεις καθώς έχουν φτάσει το επιθυμητό επίπεδο πληρότητας.

Σύμφωνα με την Mallorca Daily Bulletin, πολλά ξενοδοχεία στις περιοχές Cala Millor, Playa de Muro και Playa de Palma, σταμάτησαν να δέχονται κρατήσεις, και, σε γενικά επίπεδα, εκτιμάται ότι από τις 6 έως τις 9 Απριλίου, τα ξενοδοχεία θα φτάσουν την πληρότητα του 70% έως 80%, με ορισμένα να αγγίζουν μέχρι και το 90%.

Μάλιστα, οι πληρότητες αυτές παρουσιάζουν αύξηση 10 ποσοστιαίων μονάδων έναντι των αντίστοιχων επιπέδων του 2019.

Τα επίπεδα αυτά θα επιτευχθούν χάρη στο άνοιγμα υψηλού αριθμού ξενοδοχείων, παρότι το 90% του συνόλου των μονάδων αναμένεται να ανοίξει στα τέλη του Απριλίου, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ομοσπονδίας Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων της Μαγιόρκα (FEHM).

Η ζήτηση από τη Γερμανική αγορά είναι ιδιαίτερα υψηλή και ξεπερνά τα προπανδημικά επίπεδα. Αυτό αποδίδεται, σε μεγάλο βαθμό, στο γεγονός ότι οι Γερμανοί φέτος απέφυγαν την Τουρκία, εξαιτίας εξαιτίας της ισχυρής σεισμικής δραστηριότητας που έπληξε τη χώρα, προτιμώντας Πασχαλινές διακοπές στη Μαγιόρκα.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα