ΥΠΕΞ Βρετανίας: Προειδοποίηση για μεγάλη πιθανότητα τρομοκρατικού χτυπήματος στην Τουρκία

30 Jan 2023, 12:44 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

ΥΠΕΞ Βρετανίας: Προειδοποίηση για μεγάλη πιθανότητα τρομοκρατικού χτυπήματος στην Τουρκία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ταξιδιωτική προειδοποίηση για «αυξημένο κίνδυνο» τρομοκρατικής επίθεσης στις αερομεταφορές εξέδωσε την Κυριακή το Βρετανικό ΥΠΕΞ για την Τουρκία, χωρίς να αναφέρονται λεπτομέρειες που εξηγούν τη χρονική αυτή συγκυρία της προειδοποίησης.

Η προειδοποίηση καλεί τους Βρετανούς ταξιδιώτες να συνεργάζονται πλήρως με τις αρχές ασφάλειας στα αεροδρόμια καθώς είναι πολύ πιθανό τρομοκράτες να επιχειρήσουν να «χτυπήσουν» στην Τουρκία.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι τα περισσότερα τρομοκρατικά χτυπήματα καταγράφονται στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας, στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη, και ότι υπάρχει πιθανότητα πολίτες των δυτικών χωρών να αποτελέσουν στόχο αυτών ή να εμπλακούν, ιδιαίτερα σε μεγάλες πόλεις.

Όπως αναφέρει η προειδοποίηση, «οι επιθέσεις μπορεί να είναι αδιάκριτες και να συμβαίνουν χωρίς προειδοποίηση, μεταξύ άλλων σε μέρη που επισκέπτονται ξένοι, επηρεάζοντας δημόσια κτίρια, χώρους λατρείας, μεγάλες εκδηλώσεις ή μεγάλες δημόσιες συγκεντρώσεις.

Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και όπου είναι δυνατόν να αποφεύγετε μέρη όπου συχνάζουν επισκέπτες της Δύσης, συμπεριλαμβανομένων των διπλωματικών εγκαταστάσεων, των χώρων λατρείας και γύρω από σημαντικές θρησκευτικές εκδηλώσεις και επίσημες αργίες.

Οι προηγούμενες μέθοδοι επιθέσεων περιελάμβαναν ένοπλες επιθέσεις, βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας, βομβιστικές επιθέσεις αυτοκινήτων, επιθέσεις με ρουκέτες, εμπρησμούς και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν αφεθεί σε κάδους απορριμμάτων, σε πολυσύχναστες περιοχές, σε καταστήματα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Να είστε προσεκτικοί, να παρακολουθείτε τα μέσα ενημέρωσης και να ενημερώνεστε για τις ταξιδιωτικές συμβουλές».

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα