Ανοίγει το Θαλάσσιο Πάρκο των 183.000 τ.μ. στο Άμπου Ντάμπι

15 Sep 2022, 08:20 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Ανοίγει το Θαλάσσιο Πάρκο των 183.000 τ.μ. στο Άμπου Ντάμπι

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ολοκληρώθηκε το 90% της κατασκευής του θεματικού πάρκου θαλάσσιας ζωής, SeaWorld Abu Dhabi, το οποίο και αποτελεί την τελευταία μεγάλη ανάπτυξη του νησιού Yas, από τις Miral και SeaWorld Parks & Entertainment.

Ειδικότερα, το θαλάσσιο πάρκο, το οποίο πρόκειται να ανοίξει το 2023 ως η τελευταία προσθήκη στις τουριστικές υπηρεσίες του νησιού Yas, περιλαμβάνει το πρώτο ειδικό κέντρο θαλάσσιας έρευνας, διάσωσης, αποκατάστασης και επανένταξης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Επιπλέον, φέτος θα ανοίξει και το κέντρο έρευνας και διάσωσης ώστε να βρίσκεται δίπλα στο θεματικό πάρκο θαλάσσιας ζωής, υποστηρίζοντας τις παγκόσμιες προσπάθειες διατήρησης, αλλά και παρέχοντας έναν κόμβο προηγμένης γνώσης με έμφαση στα οικοσυστήματα των θαλάσσιων πληθυσμών του Αραβικού Κόλπου και της θαλάσσιας ζωής.

Το κέντρο θα διευθύνεται από παγκοσμίου φήμης επιστήμονες της θάλασσας, κτηνιάτρους, επαγγελματίες φροντίδας ζώων, εμπειρογνώμονες διάσωσης και εκπαιδευτές, οι οποίοι μεταξύ άλλων θα συνεργάζονται με περιβαλλοντικές οργανώσεις, ρυθμιστικές αρχές και ακαδημαϊκά ιδρύματα, ώστε να επηρεάσουν τις μακροπρόθεσμες προσπάθειες διατήρησης του οικοσυστήματος στην περιοχή.

Χτισμένο σε πέντε επίπεδα συνολικής έκτασης περίπου 183.000 τ.μ., το θεματικό πάρκο θαλάσσιας ζωής βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσης της κατασκευής των εσωτερικών θεματικών περιβαλλόντων των επισκεπτών. Χρησιμοποιώντας την εμπειρία της SeaWorld στη λειτουργία παγκοσμίου επιπέδου θεματικών πάρκων θαλάσσιας ζωής για περισσότερα από 55 χρόνια, τα ειδικά κατασκευασμένα οικοσυστήματα για τα ζώα του SeaWorld Abu Dhabi, έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας την πιο πρόσφατη τεχνολογία, με στόχο να προσφέρουν στους φιλοξενούμενούς τους ένα δυναμικό περιβάλλον που αναπαράγει το φυσικό τους περιβάλλον.

Το θεματικό πάρκο θαλάσσιας ζωής, που πρόκειται να φιλοξενήσει το μεγαλύτερο και πιο εκτεταμένο ενυδρείο θαλάσσιας ζωής πολλαπλών ειδών της περιοχής, θα περιλαμβάνει αμέτρητες εμπειρίες και διαδραστικά εκθέματα, προσκαλώντας επισκέπτες από όλο τον κόσμο να διευρύνουν τις γνώσεις και την εκτίμησή τους για τη θαλάσσια ζωή, ενώ παράλληλα θα εκπαιδεύει και θα εμπνέει. Το κεντρικό βασίλειο "One Ocean" του SeaWorld Abu Dhabi συνδέει έξι διαφορετικά θαλάσσια περιβάλλοντα σε όλο το πάρκο, τα οποία αφηγούνται μια ιστορία βασισμένη στη διασύνδεση όλης της ζωής στη γη και στους ωκεανούς.

Μέσα στον κεντρικό κόμβο, οι επισκέπτες θα μάθουν συναρπαστικές ιστορίες που παρουσιάζονται σε μια καθηλωτική εμπειρία πολυμέσων 360º, μεταφέροντάς τους από το ένα συναρπαστικό μέρος στο άλλο, ενώ θα συναντήσουν μεγάλο κομμάτι της ποικιλόμορφης θαλάσσιας ζωής του ωκεανού, μαθαίνοντας πώς αυτός μας επηρεάζει όλους.

 

 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα