Νέες επενδύσεις και θετικές εξελίξεις για τον τουρισμό στην Ισπανία

12 Aug 2022, 14:36 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Νέες επενδύσεις και θετικές εξελίξεις για τον τουρισμό στην Ισπανία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Νέα επενδυτικά σχέδια στον ξενοδοχειακό κλάδο δρομολογούνται στην Ισπανία την ίδια στιγμή που πληθαίνουν οι θετικές εξελίξεις για τον τουρισμό.  

Ειδικότερα, ο ισραηλινός όμιλος Fattal Hotel Group υπέγραψε συμφωνία με KKR και Dunas Capital για την απόκτηση 5 ξενοδοχείων στις Βαλεαρίδες Νήσους. Η αξία της αγοράς αυτής ανέχεται στα 165 εκατ. ευρώ, ενώ η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Στο μεταξύ, το ταξιδιωτικό γραφείο Viajes Carrefour έκλεισε το 2021, με τζίρο 15,1 εκατ. ευρώ, μέγεθος σχεδόν τριπλάσιο σε σχέση με τα επίπεδα του 2020, όταν ο τζίρος του ήταν ίσος με 5,8 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δεδομένα του Εμπορικού Μητρώου (Registro Mercantil). Ωστόσο, τα έσοδα του 2021 αποτέλεσαν το ήμισυ των εσόδων του 2019, όποτε και ανήλθαν στα 30,2 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Exceltur (της μη κερδοσκοπικής ένωσης, η οποία αποτελείται από 35 εκ των σημαντικότερων ισπανικών τουριστικών επιχειρήσεων), τα συνολικά έσοδα από τον τομέα του τουρισμού (αλλοδαπών και εγχώριων τουριστών), στην Ισπανία, για το 2022, θα φτάσουν τα 151,798 δισ. ευρώ, γεγονός που υποδεικνύει ισχυρή ανάκαμψη, καθώς υπολογίζεται ότι θα προσεγγίσουν το 98% των αντίστοιχων εσόδων του 2019.

Από την άλλη, σύμφωνα με έρευνα της ισπανικής εταιρίας ForwardKeys, ηγέτιδα στην ανάλυση ταξιδιών παγκοσμίως, οι κρατήσεις για αεροπορικά εισιτήρια στην Ισπανία έφτασαν τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο τα 20 εκατ. ευρώ, προσεγγίζοντας το 92% των αντίστοιχων συνολικών κρατήσεων της ίδιας περιόδου του 2019.

Μάλιστα, ο επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών αγοράς της ForwardKeys, κ. Juan Antonio Gómez επισήμανε ότι στις Βαλεαρίδες Νήσοι και τα Κανάρια, οι κρατήσεις αυτές ξεπέρασαν τα προ πανδημικά επίπεδα, με δύο προορισμούς τους (Menorca και Fuerteventura) να εμφανίζουν περισσότερες κρατήσεις κατά 19% και 17% αντίστοιχα σε σχέση με το 2019. Πάντως, η Βαρκελώνη και η Μαδρίτη σημειώνουν επιβραδυμένους ρυθμούς ανάκαμψης, καθώς οι κρατήσεις βρίσκονται, κατά 17% και 16%, αντίστοιχα, κάτω από τα επίπεδα του 2019.

Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στη Μαδρίτη.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα