Η Βιέννη μέσα από τα μάτια τριών drag queen! «Στη Βιέννη μπορώ να είμαι αυτό που πραγματικά είμαι»

15 Jun 2022, 13:15 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Η Βιέννη μέσα από τα μάτια τριών drag queen! «Στη Βιέννη μπορώ να είμαι αυτό που πραγματικά είμαι»

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Τουριστική Επιτροπή της Βιέννης δημοσιοποίησε το βίντεο «Queens of Vienna» που παρουσιάζει drag queens της πρωτεύουσας της Αυστρίας στα παρασκήνια και ζωντανά στη σκηνή, δείχνοντας ότι η Βιέννη του 21ου αιώνα αγκαλιάζει πλήρως τη διαφορετικότητα των επισκεπτών της.

Το βίντεο παρουσιάζεται με αφορμή τον Pride Month που διεξήχθη αυτό το μήνα και στο πλαίσιο της θεματικής της εφετινής χρονιάς «Celebrate the Extraordinary».

Πρωταγωνιστές αυτής της ασυνήθιστης παραγωγής είναι τρεις διάσημες drag queens της Βιέννης: οι Kleinkunstprinzessin (Μεταφράζεται ως Μικρή Πριγκίπισσα των Τεχνών) Grazia Patricia, Metamorkid και Ryta Tale.

Τα τελευταία χρόνια, η τριάδα αυτή ανέδειξε τη drag σκηνή της Βιέννης, με σόου σε χώρους όπως οι Club Couleur στο Das Vindobona και Drag Lab στο Schikaneder.

«Στη Βιέννη μπορώ να είμαι αυτό που πραγματικά είμαι», αναφέρει η Metamorkid, ενώ η Grazia Patricia προσθέτει: «Για εμένα η Βιέννη είναι ανοικτή και πρόσχαρη».

Μέσα σε 10 περίπου λεπτά, το πνευματώδες, εξαιρετικά πολύχρωμο βίντεο ακολουθεί τις Grazia, Metamorkid και Ryta καθώς παίζουν, και μεταφέρει τις ιδέες τους μέσα από προσωπικές συνεντεύξεις στα παρασκήνια.

Κάθε χρόνο η Βιέννη μετατρέπεται σε πρωτεύουσα του ουράνιου τόξου: Το Vienna Pride 2022 διάρκειας δύο εβδομάδων, έλαβε χώρα φέτος έως τις 12 Ιουνίου, διαδίδοντας το μήνυμα για ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα LGBTQ+. Η εκδήλωση προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο, με το επιβλητικό φεστιβάλ να φτάνει στο αποκορύφωμά του με την Παρέλαση του Ουράνιου Τόξου στη διάσημη λεωφόρο Ringstrasse της Βιέννης.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα