Βόρεια Μακεδονία: Tαξιδιωτικό ενδιαφέρον από Ουκρανία και Μολδαβία

21 Jan 2022, 08:05 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Βόρεια Μακεδονία: Tαξιδιωτικό ενδιαφέρον από Ουκρανία και Μολδαβία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο Διευθυντής του Οργανισμού Στήριξης και Προώθησης του Τουρισμού της Βόρειας Μακεδονίας κ. Ljupcho Janevski σε συνάντηση με την Πρέσβη της Ουκρανίας κα Natalia Zadorozhniuk, τον Αναπληρωτή Επικεφαλής της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης του Lviv κ. Vitaliy Zahainy και εκπροσώπους της ταξιδιωτικής βιομηχανίας αντάλλαξαν εμπειρίες και ιδέες για την προώθηση διαφόρων τύπων τουρισμού στις δύο χώρες, ξεκινώντας από τον τουρισμό ιατρικής και αισθητικής χειρουργικής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η περιοχή Lviv είναι γνωστή για τον ιατρικό και αισθητικό τουρισμό χειρουργικής, με ιαματικά νερά, σπα, υπηρεσίες ευεξίας και οδοντιατρικές υπηρεσίες. Κατά την πρώτη επίσκεψή τους στη Βόρεια Μακεδονία, οι εκπρόσωποι της Ουκρανίας συμφώνησαν στη μεγαλύτερη δικτύωση και προώθηση του ιδιωτικού τουριστικού τομέα των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας στον τουρισμό περιπέτειας, στον πολιτιστικό και γαστρονομικό τουρισμό.

Εξάλλου, το 2022 αναμένεται αυξημένη παρουσία τουριστών από τη Μολδαβία στη Βόρεια Μακεδονία. Η επιβεβαίωση του ενδιαφέροντος Μολδαβών τουριστών για καλοκαιρινές διακοπές είναι η παρουσία 15 τουριστικών πρακτόρων από τη χώρα αυτή, οι οποίοι βρέθηκαν σε συναντήσεις με τουριστικούς εκπροσώπους της Βόρειας Μακεδονίας. Ο διευθυντής του Οργανισμού Υποστήριξης και Προώθησης του Τουρισμού εκτιμά ότι το 2022 και μέχρι το 2025 θα προσέλθει μεγαλύτερος αριθμός τουριστών από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Μολδαβία και τη Λευκορωσία.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα