Βρετανία: Στην κόκκινη λίστα έξι χώρες της νότιας Αφρικής λόγω νέας παραλλαγής κορωνοϊού

26 Nov 2021, 11:14 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Βρετανία: Στην κόκκινη λίστα έξι χώρες της νότιας Αφρικής λόγω νέας παραλλαγής κορωνοϊού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Oι φόβοι για νέες παραλλαγές του κορωνοϊού στην Αφρική, οδήγησαν το Ην. Βασίλειο να προσθέσει έξι χώρες της νοτίους Αφρικής στον κόκκινη λίστα.

Έτσι, οι ταξιδιώτες που φτάνουν στη Βρετανία από τις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής, 28 Νοεμβρίου από τη Ν. Αφρική, τη Μποτσουάνα, το Λεσότο, το Εσουατίνι, τη Ζιμπάπουε και τη Ναμίμπια, θα απαιτείται να κάνουν κράτηση και να καταβάλλουν τα έξοδα διαμονής σε εγκεκριμένο από την κυβέρνηση ξενοδοχείο καραντίνας για 10 ημέρες.

Οι Βρετανοί που έχουν ταξιδέψει σε αυτές τις χώρες το τελευταίο δεκαήμερο, από τα μέσα της Παρασκευής έως τις 4 το πρωί της Κυριακής θα πρέπει να περνούν από καραντίνα 10 ημέρων στο σπίτι και να κάνουν τεστ PCR τη δεύτερη και όγδοη ημέρα.

Οι μη κάτοικοι Ην. Βασιλείου και Ιρλανδίας που έχουν ταξιδέψει σε αυτές τις χώρες το προηγούμενο 10ήμερο δεν θα μπορούν να εισέλθουν στην Αγγλία.

Η απόφαση αυτή ελήφθη ως προληπτικό μέτρο, λόγω της κήρυξης της παραλλαγής B.1.1.529 ως παραλλαγή υπό διερεύνηση από τις αρχές υγείας του Ην. Βασιλείου. Δεν έχουν εντοπισθεί κρούσματα της παραλλαγής στο Ην. Βασίλειο.

O βρετανός υπουργός Υγείας, Sajid Javid δήλωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η νέα παραλλαγή μπορεί να είναι πιο μεταδοτική από τη Δέλτα και ότι τα εμβόλια είναι λιγότερο αποτελεσματικά για την καταπολέμησή της.

Από τα μέσα της Παρασκευής έως την Κυριακή θα εφαρμοστεί επίσης προσωρινή απαγόρευση εμπορικών πτήσεων και πτήσεων με ιδιωτικά αεροσκάφη από τις εξι αυτές χώρες.

Επιπλέον, το Ισραήλ επέβαλε άμεσα ταξιδιωτικούς περιορισμούς στις 6 Αφρικανικές χώρες την Πέμπτη, και τις κατηγοριοποίησε "κόκκινες" έπειτα από ειδικές συστάσεις.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα