Γαλλία: Κίνδυνος για την ανάπτυξη η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού κυρίως στα ξενοδοχεία και στην εστίαση

25 Nov 2021, 11:16 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Γαλλία: Κίνδυνος για την ανάπτυξη η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού κυρίως στα ξενοδοχεία και στην εστίαση

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στην έκθεσή του για την γαλλική οικονομία με τίτλο « France 2021» που παρουσίασε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης σημειώνεται ότι η Γαλλία θα πρέπει να συνεχίσει να υποστηρίζει την οικονομική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την έκθεση οι αποταμιεύσεις που συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης θα πρέπει να στηρίξουν την κατανάλωση το επόμενο έτος, ενώ η εξωτερική ζήτηση αναμένεται να οδηγήσει σε ενίσχυση των εξαγωγών, καθώς και των επενδύσεων.
Μετά από συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας κατά 8% το 2020, η εν λόγω έκθεση προβλέπει ισχυρή ανάκαμψη του γαλλικού ΑΕΠ κατά 6,8% το 2021 και 4,2% το 2022, καθώς η εγχώρια ζήτηση επανακάμπτει.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σχετικής παρουσίασης, ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών κ. Bruno Le Maire, σημείωσε πως η εν θέματι έκθεση του Ο.Ο.Σ.Α. επιβεβαιώνει τις επιλογές της οικονομικής πολιτικής που υιοθετήθηκαν από τον Γάλλο Πρόεδρο και την γαλλική κυβέρνηση
κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης. Ειδικότερα, επιβεβαιώνει πως οι επιδόσεις της γαλλικής οικονομίας το 2021 και το 2022 θα είναι συμπαγείς και δυναμικές. Η ανάπτυξη επιστρέφει στη Γαλλία και είναι δυναμική, ωστόσο ελλοχεύουν 3 κίνδυνοι που μπορούν να την υπονομεύσουν: o πρώτος είναι η επιστροφή της πανδημίας, ο δεύτερος η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού -ιδίως στον ξενοδοχειακό τομέα και στον τομέα της εστίασης -και ο τρίτος η εμφάνιση του πληθωρισμού.

Κατά τον κ. Le Maire, αναφορικά με την ανάκαμψη του γαλλικού Α.Ε.Π. το 2021, αυτή οφείλεται στις επιλογές οικονομικής πολιτικής που έχουν υιοθετηθεί από το 2017. Εάν σήμερα οι γαλλικές εταιρείες επενδύουν και οι Γάλλοι μπορούν και καταναλώνουν, αυτό οφείλεται στη μείωση φόρων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψους 52 δισ. ευρώ που έλαβαν χώρα το 2017.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα