ΗΠΑ/ Τουρισμός: Εξαιρούνται από την απαίτηση εμβολιασμού τα παιδιά κάτω των 18 ετών

26 Oct 2021, 13:01 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

ΗΠΑ/ Τουρισμός: Εξαιρούνται από την απαίτηση εμβολιασμού τα παιδιά κάτω των 18 ετών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι τα παιδιά κάτω των 18 ετών εξαιρούνται από την παρουσίαση κατάστασης εμβολιασμού, μετά το άνοιγμα των συνόρων της χώρας τον ερχόμενο μήνα.

Από την απαίτηση εμβολιασμού εξαιρούνται επίσης ταξιδιώτες από χώρες με έλλειψη εμβολίων.

Όλοι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν κάνει τεστ για τον κορωνοϊό πριν την επιβίβασή τους στις πτήσεις, ενώ όλες οι αεροπορικές εταιρίες θα πρέπει να συλλέγουν πληροφορίες επικοινωνίας από τους επιβάτες.

Παράλληλα, η αμερικανική κυβέρνηση αυστηροποιεί τους περιορισμούς για τους μη εμβολιασμένους Αμερικανούς που επιστρέφουν στην πατρίδα τους.

Οι διεθνείς ταξιδιώτες επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα από τις 8 Νοεμβρίου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, "Από τις 8 Νοεμβρίου, οι μη πολίτες και μη μετανάστες ταξιδιώτες σε πτήσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πλήρως και να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία εμβολιασμού κατά του COVID-19 πριν επιβιβαστούν σε αεροσκάφος για να πετάξουν στις ΗΠΑ, με περιορισμένες μόνο εξαιρέσεις".

Στις εξαιρέσεις αυτές περιλαμβάνονται οι ακόλουθες ομάδες ταξιδιωτών...

-παιδιά κάτω των 18 ετών

-ορισμένοι συμμετέχοντες σε κλινικές δοκιμές εμβολίου COVID-19

-ταξιδιώτες με ιατρικές αντενδείξεις για τα εμβόλια

-ταξιδιώτες που φτάνουν στις ΗΠΑ για λόγους έκτακτης ανάγκης ή για ανθρωπιστικούς λόγους

-ταξιδιώτες από χώρες με χαμηλή διαθεσιμότητα εμβολίων (όπως καθορίζεται από το CDC), που ταξιδεύουν με μη τουριστική βίζα

Οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες που θα μπορούν να εισέλθουν στις ΗΠΑ από τις 8 Νοεμβρίου, θα πρέπει να αποδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ COVID-19 που θα πρέπει να έχει γίνει εντός μίας ημέρας από το ταξίδι. Τα τεστ ενίσχυσης νουκλεϊκού οξέος (NAATs) και τα τεστ αντιγόνου είναι αποδεκτά. Προηγουμένως, η περίοδος εντός της οποίας θα μπορούσε να γίνει τεστ ήταν τρεις ημέρες.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα