Αιφνιδιαστική απόφαση: To Μαρόκο «κόβει» τις πτήσεις από Ολλανδία, Γερμανία, Ην. Βασίλειο

21 Oct 2021, 14:08 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Αιφνιδιαστική απόφαση: To Μαρόκο «κόβει» τις πτήσεις από Ολλανδία, Γερμανία, Ην. Βασίλειο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Παρά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Μαρόκο υπέγραψαν συμφωνία τον Σεπτέμβριο ώστε να αναγνωρίζουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού διευκολύνοντας την ταξιδιωτική κίνηση, το Μαρόκο αποφάσισε να κόψει τις αεροπορικές συνδέσεις από και προς ορισμένες χώρες όπως η Ολλανδία, η Γερμανία και το Ην. Βασίλειο, σε μια κίνηση που αιφνιδίασε την τουριστική βιομηχανία.

Η απόφαση τέθηκε σε ισχύ το βράδυ της 20ης Οκτωβρίου 2021 και οι αερομεταφορείς πληροφορήθηκαν για αυτήν μια ημέρα πριν.

Η απόφαση αποδίδεται στις ανησυχίες για την επιδημιολογική κατάσταση, και πιο συγκεκριμένα στα υψηλά ποσοστά κρουσμάτων παραλλαγών κορωνοϊού στην Ολλανδία, το Ην. Βασίλειο και τη Γερμανία.

Πριν μερικές ημέρες ελήφθη αντίστοιχη απόφαση και για τη Ρωσία.

Εθνικοί αερομεταφορείς όπως οι Royal Air Maroc και Air Arabia Maroc προέβησαν σε σχετικές ανακοινώσεις μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προειδοποιώντας το επιβατικό κοινό για τις αλλαγές.

Η Transavia (Air France-KLM group), η οποία πραγματοποιεί πτήσεις από και προς το Μαρόκο με συχνότητα 22 φορές την εβδομάδα, βρίσκεται σε σύγχυση καθώς, όπως δηλώνει στην Ολλανδική εφημερίδα NOS, συνεχίζει να μη γνωρίζει τι σημαίνει η απαγόρευση αυτή η οποία ήταν τόσο αιφνίδια. Η εταιρία ευελπιστεί ότι θα μπορέσει να πραγματοποιήσει πτήσεις τσάρτερ για τον επαναπατρισμό των ταξιδιωτών οι οποίοι βρίσκονται ήδη στο Μαρόκο για φθινοπωρινές διακοπές.

H παράλυση αυτή στις αεροπορικές συνδέσεις με τις τρεις χώρες δεν επηρεάζει το Βέλγιο, το οποίο μπορεί να αποτελέσει τη λύση για τον επαναπατρισμό Ολλανδών και Γερμανών τουριστών. Μάλιστα, η TUI Bελγίου ενεργοποίησε το ταξιδιωτικό της πρόγραμμα στο Μαρόκο έπειτα από 19 μήνες απουσίας λόγω κορωνοϊού. Από τις 15 Οκτωβρίου πραγματοποιεί ταξίδια στο Μαρακές και το Αγκαντίρ και σκοπεύει να φτάσει συνολικά τις 27 εβδομαδιαίες πτήσεις σε 9 αεροδρόμια του Μαρόκο.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα