Τουρκικός τουρισμός: 16 εκατ. διεθνείς τουρίστες το οκτάμηνο

15 Oct 2021, 13:49 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τουρκικός τουρισμός: 16 εκατ. διεθνείς τουρίστες το  οκτάμηνο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H Toυρκία υποδέχθηκε 16 εκατ. διεθνείς τουρίστες την περίοδο από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2021. Ο αριθμός των διεθνών τουριστών που επισκέφθηκαν τη χώρα τον Αύγουστο έφτασε τα 4 εκατ.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε η χώρα, μέχρι τις 8 Οκτωβρίου του 2021, η Τουρκία είχε συνολικό αριθμό εμβολιασμένων 112 εκατ. σε διαφορετικές φάσεις εμβολιασμού. Πενήντα πέντε εκατ. είχαν λάβει την πρώτη δόση και 46 εκατ. και τη δεύτερη, ενώ 11 εκατ. είχαν κάνει και την τρίτη. Πρόκειται για μεγάλο ποσοστό εμβολιασμών, δεδομένου οτι ο συνολικός πληθυσμός της χώρας ανέρχεται σε 83 εκατ.

Η Τουρκία έχει διατηρήσει ισχυρό έλεγχο της υγεινομικής της κατάστασης με οδηγίες και πρωτόκολλα σε ισχύ για τους τουρίστες και τις επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό. Ως εκ τούτου, τα στοιχεία τουριστικών εισροών στην Τουρκία εξακολουθούν να είναι εντυπωσιακά. Το «Safe Tourism Certification Program» της Τουρκίας περιλαμβάνει σειρά μέτρων που πρέπει να λαμβάνονται όσον αφορά τη μεταφορά και τη διαμονή όλων των Τούρκων πολιτών και των διεθνών επισκεπτών που θα κάνουν τις διακοπές τους στην Τουρκία.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα