Φινλανδία: Αναστολή πτήσεων από Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία και Νότια Αφρική

22 Jan 2021, 09:58 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Φινλανδία: Αναστολή πτήσεων από Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία και Νότια Αφρική

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αναστέλλονται οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και τη Νότια Αφρική προς τη Φινλανδία, τουλάχιστον έως τις 25 Ιανουαρίου, λόγω της εξάπλωσης νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Η εν λόγω απαγόρευση θα προκαλέσει νέες δυσκολίες σε πολλούς ταξιδιώτες που επιθυμούν να επιστρέψουν στη Φινλανδία, ωστόσο, το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα τους βοηθήσει να βρουν εναλλακτικούς τρόπους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, εάν είναι απαραίτητο.

Ειδικότερα, η επιστροφή στη Φινλανδία από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και τη Νότια Αφρική είναι δυνατή μέσω πτήσεων με ανταπόκριση. Οι ταξιδιώτες που αναζητούν εναλλακτικές διαδρομές θα πρέπει να ελέγχουν τις απαιτήσεις εισόδου και διέλευσης, συμπεριλαμβανομένων των υποχρεωτικών τεστ κορωνοϊού  και τις προϋποθέσεις που ισχύουν στη χώρα προορισμού και στην εκάστοτε αεροπορική εταιρεία, επισημαίνει η ανακοίνωση του Υπουργείου.

Τέλος, συνιστάται σε όλους τους ταξιδιώτες να υποβληθούν σε μοριακό τεστ πριν ταξιδέψουν, προκειμένου να είναι σε θέση να παρουσιάσουν το αρνητικό αποτέλεσμα, σε περίπτωση που απαιτείται, καθώς τα προληπτικά και περιοριστικά μέτρα που επιβάλλουν οι αρχές της χώρας ενδέχεται να αλλάξουν γρήγορα.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα