Ισπανία: Στα 106 δισ. ευρώ οι άμεσες και έμμεσες απώλειες στον τουρισμό το 2020

19 Jan 2021, 09:38 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Ισπανία: Στα 106 δισ. ευρώ οι άμεσες και έμμεσες απώλειες στον τουρισμό το 2020

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τομείς του ισπανικού ΑΕΠ, καθώς συνεισφέρει σε αυτόν ποσοστό περί του 14%.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής της Ισπανίας, η χώρα έως και τον περασμένο Νοέμβριο είχε χάσει περί τους 61 εκατ. επισκέπτες, πλήττοντας σημαντικά την οικονομία της και ιδιαίτερα τους επαγγελματίες του κλάδου.

Σύμφωνα με τις ενώσεις του κλάδου, οι απώλειες του έτους υπολογίζονται συνολικά σε 106 δισ. ευρώ, ενώ εξαιτίας της συνέχισης της κατάστασης και το 2021, η κινητικότητα δεν θα επιστρέψει στα, προ κρίσης, επίπεδα τουλάχιστον έως και το 2022. Εξυπακούεται ότι η κατάσταση αυτή επηρεάζει τους εργαζομένους του τουριστικού τομέα, οι οποίοι είναι και οι περισσότεροι που συνεχίζουν να βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας (ERTE). Το κράτος θα πρέπει να υπολογίσει τις επιπτώσεις της παύσης των οικονομικών βοηθειών αυτών, καθώς σε περίπτωση διακοπής τους, η ανεργία θα αυξηθεί σημαντικά, σε μία χώρα, η οποία ιστορικά παρουσιάζει υψηλή ανεργία.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα