Ελβετία- St. Moritz: Πολυτελή ξενοδοχεία σε καραντίνα λόγω εντοπισμού μετάλλαξης του κορωνοϊού

19 Jan 2021, 09:34 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Ελβετία- St. Moritz: Πολυτελή ξενοδοχεία σε καραντίνα λόγω εντοπισμού μετάλλαξης του κορωνοϊού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε καραντίνα τέθηκαν δύο πολυτελή ξενοδοχεία στο ελβετικό χιονοδρομικό θέρετρο St. Moritz, ενώ έκλεισαν επ’ αόριστον και όλες οι σχολές σκι, ώστε να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στην περιοχή.

Επιπροσθέτως, το ελβετικό καντόνι Grisons επέβαλε την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς, μετά την καταγραφή κρουσμάτων κορωνοϊού τα οποία φέρουν μία από τις μεταλλάξεις του, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί ποια ακριβώς μετάλλαξη εντοπίστηκε.

Μέχρι στιγμής, έχουν επιβεβαιωθεί 12 κρούσματα κορωνοϊού στα δύο ξενοδοχεία τα οποία βρίσκονται ήδη σε καραντίνα, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των λοιπών επισκεπτών και του προσωπικού. Σε σχετική δήλωσή του, το υπουργείο υγείας ανέφερε ότι σύντομα θα γίνουν μαζικά τεστ κορωνοϊού σε όλη την περιοχή, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της διασποράς του ιού.

Σημειώνεται ότι, ενώ πολλοί ευρωπαϊκοί προορισμοί των Άλπεων έκλεισαν κατά την πρόσφατη εορταστική περίοδο, η Ελβετία υιοθέτησε μια διαφορετική προσέγγιση: Η κυβέρνηση απαγόρευσε μεν τις δημόσιες εκδηλώσεις και περιόρισε τις ιδιωτικές, αλλά επέτρεψε σε κάθε τοπική αρχή να αποφασίσει το άνοιγμα ή μη των χιονοδρομικών κέντρων,  υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστούν τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα