Μείωση 20% παγκοσμίως στην κατασκευή νέων ουρανοξυστών

18 Jan 2021, 08:52 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Μείωση 20% παγκοσμίως στην κατασκευή νέων ουρανοξυστών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σημαντική μείωση παρουσιάζει η κατασκευή πολύ ψηλών κτιρίων σε όλο τον κόσμο. Ειδικότερα, ο αριθμός των νέων ουρανοξυστών που κατασκευάστηκαν φέτος μειώθηκε περισσότερο από 20%, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το Συμβούλιο για τα ψηλά κτίρια και το αστικό τοπίο (CTBUH).

Πέρυσι, ολοκληρώθηκαν 106 νέα κτίρια μήκους 200 μέτρων, από 133 που ανεγέρθηκαν το 2019 – συνολικά ο χαμηλότερος αριθμός ψηλών κτιρίων από το 2014.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του CTBUH, η μείωση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πανδημία του κορωνοϊού, καθώς έργα σε όλο τον κόσμο σταματούν εν μέσω περιορισμών. Αν και η ομάδα ανέφερε 9 μόνο έργα τα οποία σταμάτησαν ξεκάθαρα λόγω της πανδημίας, , υπέθεσε ότι τα υπόλοιπα συνάντησαν και εξακολουθούν να συναντούν αρκετές δυσκολίες λόγω του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι η Κίνα, που παραδοσιακά κυριαρχεί στις παγκόσμιες πολυώροφες κατασκευές, γνώρισε μια ακόμα σχετικά αργή χρονιά. Το ετήσιο σύνολο των 56 νέων κτιρίων άνω των 200 μέτρων μειώθηκε από το 2019 μόνο κατά ένα κτίριο, αν και αυτός ο αριθμός ακολουθεί πτώση σχεδόν 40% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα