Κλείνουν ξενοδοχεία στη Βόρεια Μακεδονία

25 Nov 2020, 08:39 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Κλείνουν ξενοδοχεία στη Βόρεια Μακεδονία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μεγάλο αριθμός των ξενοδοχείων στην περιοχή Αχρίδα-Στρούγκα θα κλείσει μεταξύ Δεκεμβρίου 2020 και Μαρτίου 2021, λόγω των αρνητικών συνεπειών που αντιμετωπίζουν από την πανδημία όπως ανέφεραν εκπρόσωποι των ξενοδοχειακών Ενώσεων στη Βόρεια Μακεδονία.

Όπως επισημαίνουν, η πλειονότητα των ξενοδοχείων στην περιοχή αυτή εργάζονται μόνο με το 10% της δυναμικότητά τους, και για την κάλυψη των μηνιαίων δαπανών πρέπει να λειτουργήσουν με τουλάχιστον το 30% της δυναμικότητας τους. Οι εγχώριοι τουρίστες δεν θέλουν να ταξιδέψουν λόγω της πανδημίας, ενώ οι ξένοι τουρίστες δεν μπορούν να μεταβούν στις περιοχές λόγω των κλειστών συνόρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου το 30% των εργαζομένων σε αυτόν τον τομέα σε αυτή την περιοχή έχουν ήδη χάσει τις θέσεις εργασίας τους.

Να σημειωθεί ότι οι αφίξεις ξένων τουριστών στη Βόρεια Μακεδονία μειώθηκαν κατά 93% τον Αύγουστο ενώ η των διανυκτερεύσεων έφθασε σε ποσοστό 91%. Από το συνολικό αριθμό των ξένων τουριστών που επισκέφθηκαν τη Βόρεια Μακεδονία τον Αύγουστο, το 10,8% προήλθε από την Πολωνία, το 10,1% από την Ελλάδα και το 8,4% από την Αλβανία. Οι εγχώριοι τουρίστες αριθμούσαν 126.509 τον Αύγουστο παρουσιάζοντας αύξηση κατά 8,9%.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα