Κορωνοϊός- Αγγλία: Μείωση της καραντίνας για τους ταξιδιώτες σε 5 ημέρες

24 Nov 2020, 17:13 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Κορωνοϊός- Αγγλία: Μείωση της καραντίνας για τους ταξιδιώτες σε 5 ημέρες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τη δραστική μείωση των ημερών της καραντίνας για τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα αποφάσισε η βρετανική κυβέρνηση, αρχής γενομένης την 15η Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, η μείωση των ημερών της καραντίνας σε 5 ημέρες αντί για 14 ημέρες, θεωρείται μια κίνηση που πιθανώς να ανοίξει τις πόρτες στους Βρετανούς που θέλουν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, όλες οι διεθνείς αφίξεις από προορισμούς που δεν βρίσκονται στη λίστα των «πράσινων» ταξιδιωτικών διαδρόμων της Αγγλίας,  θα έχουν την επιλογή να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού, αφού ολοκληρώσουν τη μίνι καραντίνα των 5 ημερών. Στη συνέχεια, οι ταξιδιώτες που είναι αρνητικοί, θα επιτρέπεται να εξέλθουν της καραντίνας. Προς το παρόν, το εν λόγω πρόγραμμα, απαιτεί από τους επιβάτες που φτάνουν στην Αγγλία με αεροπλάνο, πλοίο ή τρένο να κλείσουν οι ίδιοι το ραντεβού τους και να καταβάλλουν το αντίτιμο του τεστ, ωστόσο δεν είναι σαφές εάν το πρόγραμμα θα καλύψει τελικά και το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχετικά, ο υπουργός μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Grant Shapps, ανέφερε ότι η νέα στρατηγική τεστ κορωνοϊού θα επιτρέψει σε μεγάλο βαθμό τα ελεύθερα ταξίδια, ενώ η επιλογή διεξαγωγής του τεστ κατά την 5η ημέρα της καραντίνας, είναι ένα μέτρο που στηρίζει  τον ταξιδιωτικό κλάδο, καθώς συνεχίζει την πορεία ανάκαμψης από την πανδημία.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα