Κορωνοϊός: Τέλος στα ξέφρενα πάρτι στη Σουηδία

25 Oct 2020, 02:15 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Κορωνοϊός: Τέλος στα ξέφρενα πάρτι στη Σουηδία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στη χώρα με την πιο αμφιλεγόμενη αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, από την 1η Νοεμβρίου τα πράγματα αλλάζουν.

Η σουηδική κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει τέλος στις τεράστιες συγκεντρώσεις που σημειώνονται σε νυχτερινά κέντρα και κλαμπ, περιορίζοντας σε 50 τον αριθμό των ανθρώπων που μπορούν να εισέρχονται σε αυτά.  Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν, ήρθε η ώρα να σταματήσει αυτή η κατάσταση που παρατηρείται στα νυχτερινά κέντρα, αφού αποτελεί ασέβεια προς το προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης, που εργάζεται σκληρά νυχθημερόν. Ο κ. Λεβέν πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατόν οι γιατροί να ανοίγουν το πρωί την εφημερίδα και να βλέπουν φωτογραφίες με πλήθη στα κλαμπ και ασφυκτικά γεμάτες χορευτικές πίστες.  

Όσον αφορά στους χώρους που δεν επιτρέπουν χορό αλλά σερβίρουν φαγητό και ποτό για καθήμενους σε ασφαλή απόσταση, δεν απαιτείται περιορισμός του αριθμού των πελατών.

Σημειώνεται ότι η ενίσχυση των περιοριστικών μέτρων στη Σουηδία, η οποία είναι ακόμη επιεικής σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου η νυχτερινή ζωή έχει σταματήσει,  έρχεται καθώς η χώρα βλέπει μια σημαντική άνοδο στα κρούσματα κορωνοϊού.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα