Κορωνοϊός: Τα κίνητρα των εξωτικών προορισμών για την προσέλκυση τηλε-εργαζόμενων

27 Sep 2020, 12:59 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Κορωνοϊός: Τα κίνητρα των εξωτικών προορισμών για την προσέλκυση τηλε-εργαζόμενων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει μεταξύ άλλων ως αποτέλεσμα την πλήρη ερήμωση των εξωτικών προορισμών που βασίζονται σχεδόν αποκλειστικά στον τουρισμό.

Αναζητώντας τρόπους επιβίωσης, αρκετοί εξωτικοί προορισμοί αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν τα νέα δεδομένα που επέβαλε η πανδημία στις κοινωνίες και στις οικονομίες, όπως για παράδειγμα την απομακρυσμένη εργασία. Ο ανταγωνισμός ανθίζει μεταξύ προορισμών όπως η Ανγκουίλα και τα Μπαρμπέιντος, για το ποιος θα προσελκύσει τους περισσότερους τηλε-εργαζόμενους. Μάλιστα, τα Μπαρμπέιντος εφαρμόζουν ένα νέο πρόγραμμα 12μηνης θεώρησης, στο οποίο σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία, έως σήμερα έχουν υποβάλει αιτήσεις τουλάχιστον 1.363 άτομα. 

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι  ενώ οι περισσότεροι τηλε-εργαζόμενοι προσαρμόστηκαν στο νέο τρόπο εργασίας τους, πολλοί από αυτούς συνειδητοποίησαν ότι οι απαιτήσεις της εργασίας τους μπορούν να καλυφθούν από οπουδήποτε και αρχίζουν να διερευνούν τις επιλογές τους, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο και ορισμένους εξωτικούς προορισμούς που τους τελευταίους μήνες είδαν τα τουριστικά τους έσοδα να εξανεμίζονται. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα