Νέο "υπερεργοστάσιο" κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων της Tesla στο Βερολίνο

26 Sep 2020, 16:20 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Νέο "υπερεργοστάσιο" κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων της Tesla στο Βερολίνο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από περιβαλλοντικές οργανώσεις και κατοίκους της περιοχής του Grünheide, 30 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Βερολίνου, συνεχίζεται η ανέγερση του νέου Gigafactory της Tesla, κάτω από τα υγειονομικά μέτρα που έχει λάβει ο κολοσσός για την προστασία των εργαζομένων του από τον Covid-19.

Οι εργασίες ανέγερσης του ‘υπερεργοστασίου’ πάγωσαν προσωρινώς το χειμώνα κατόπιν σχετικής απόφασης του εφετειακού δικαστηρίου. Μεταξύ άλλων, η Tesla κατηγορείται ότι έχει καταστρέψει αρκετά δέντρα, ενώ κάτοικοι υποστηρίζουν ότι η περιοχή που κατασκευάζεται το εργοστάσιο αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα ανομβρίας.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του ιδρυτή της, κ. Musk, οι οργανώσεις δείχνουν να μην πείθονται για το ότι ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος θα είναι περιορισμένος και ότι η Tesla θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις στη δασική έκταση. Σύμφωνα με τον κ. Musk, η Tesla υπόσχεται να κατασκευάσει την πιο προοδευτική σειρά παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, σεβόμενη παράλληλα τον περιβαλλοντικό ιστό στο Grünheide. Σύμφωνα με τον γερμανικό τύπο είναι αξιοσημείωτο ότι το Grünheide αναμένεται να μετατραπεί τα επόμενα χρόνια σε ένα ‘Tesla Land’. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ.  Musk, πριν επιλέξει την τοποθεσία αυτή, στην επαρχία του Βρανδεμβούργου, επισκέφτηκε και αξιολόγησε πάνω από 100 τοποθεσίες παγκοσμίως.

Ο ενθουσιασμός του κ. Musk για το πρωτοποριακό εγχείρημα της εταιρείας δεν κρύβεται αφού σε τελευταίες δηλώσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημειώνει ότι το εν λόγω εργοστάσιο δε θα είναι ένα τυπικό εργοστάσιο αυτοκινήτων, όπως ένα από τα υπόλοιπα που ο κολοσσός έχει κατασκευάσει ανά τον κόσμο. Το συγκεκριμένο «Gigafactory» αναμένεται να είναι κάτι πολύ ξεχωριστό, το πιο σύγχρονο εργοστάσιο της Tesla και δεν μπορεί να συγκριθεί σε καμία περίπτωση με τα προηγούμενα σε Σαγκάη και ΗΠΑ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η ανέγερση του εργοστασίου προσελκύει εδώ και μήνες το ενδιαφέρον εργαζομένων πολλαπλών ειδικοτήτων από όλο τον πλανήτη, ενώ ο ρυθμός ολοκλήρωσής του, πρόκειται να είναι ο ταχύτερος στην ιστορία του κολοσσού.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα